facebook_pixel

Ris er mat – ikke et verktøy!

 

Ris kan faktisk gjøre underverker for et lands økonomi, det kan redde et kjedelig måltid og det kan også –  i følge diverse kjerringråd – brukes til mange ting i husholdningen. Så langt er vi enige. Det ris imidlertid ikke kan gjøre, er å redde en fuktskadet mobiltelefon. Faktisk vil du, i de fleste tilfeller, gjøre problemet verre ved å legge din nylig døpte telefon i ris – særlig dersom den fortsatt er slått på.

La oss si det i kor – ris er mat, ikke et verktøy!

Henger du fortsatt med? Bra! La oss gå inn i materien på årsakene til at å legge telefonen din i ris – eller gåsedun eller frottèhåndklær, for den saks skyld – ikke vil redde telefonen din fra fuktskaden den har pådratt seg:

Korrosjon skjer umiddelbart når en telefon treffer vann eller pådrar seg vannskade. Noen ganger vil korrosjonen påvirke viktige komponente i telefonen, andre ganger ikke. Hvis man klarer å motstå fristelsen til å slå telefonen med vannskade på igjen, før den har tørket skikkelig – har man innimellom flaks. Dersom telefonen tilfeldigvis ligger i en rispose mens den tørker og den virker ok i etterkant, tror man selvsagt at det er risens fortjeneste. Det er det ikke. Selv om telefonen ser ut til å fungere, vil den ha oksidert loddetråd som er svekket og sprø. Korrosjonen vil kunne fortsette å spre seg innvendig i telefonen og alt vil se ok ut på utsiden. Dette er vanligvis midlertidig flaks. 

Den faktiske løsningen på å reparere en telefon med vannskade, vil være å demontere telefonen, rense den i alkohol for å fjerne korroderte deler og rengjøre delene nøye. Vi har beskrevet hele prosedyren for fuktskadereparasjon punkt for punkt – og skal det ha noen hensikt å forsøke dette, må man lese hele veiledningen.

 • Minimer eksponeringen for vann så mye som mulig.
 • Slå av enheten umiddelbart.
 • “Lens” telefonen for så mye vann som mulig
 • Fjern telefonens batteri – dersom du kan se at det har vært utsatt for vann, må du fjerne og bytte ut batteriet
 • Fjern hovedkortet og andre deler som virker korroderte (unntatt kameraet og skjermen) og legg dem i 90% isopropylalkohol.
 • Rens disse delene, tørk alkoholen og monter delene omhyggelig sammen igjen. 

Dette er ikke en kort og enkel prosess. Dersom telefonen din i tillegg er vannbestandig på noen måte, kan du kompromittere tettheten ved å åpne den. Dersom du ikke har midler, kunnskap eller tid til å gjennomføre prosessen som beskrevet over eller betale et kvalifisert verksted til å gjøre det, vil det beste være å la telefonen med vannskade tørke ved å åpne den og la den lufttørke så godt som mulig i et støvfritt miljø.

Innsiden av en fuktskadet mobiltelefon som har ligget i ris. Det taler for seg selv.

Vil det hjelpe å bare åpne og tørke enheten? Bedre enn du tror og bedre enn ris. Både, silikagel, katteull, couscous og 2 typer havregryn trekker til seg mer fuktighet enn ris, faktisk. Testing viser at telefoner med vannskader, som åpnes og som får lov til å ligge og tørke i fred, har best forutsetning for å kunne reddes fra drukningsdøden. 

Vi forstår at vi med dette innlegget, tross det tydelige budskapet som motarbeider ris som vidunderkur, vil bidra til å øke søkeresultatene på “våt telefon” og “ris”, men det får vi leve med. Alt vi kan gjøre er å være tydelige på at ris er mat, ikke et verktøy – og be deg om å spre budskapet. Og selvfølgelig, tilby deg en mulighet til å fikse din telefon med vannskade på et kvalifisert verksted, i stedet for i en risbolle hjemme på kjøkkenbenken.

 

#2 – iPhones morsomme og enkle triks – kan du disse?

 

Vi fortsetter tipsrekka med 10 nye tips du forhåpentligvis kan få nytte av ved bruk av din iPhone! Den første tipsartikkelen finner du her!

Tips #1

Selv om iPhone er kjent for sitt gode kamera, kan det bli lurt av lysforhold, bevegelige objekter i bildet og annet. Derfor er et kjekt triks å trykke på skjermen og holde inne på det du vil fokusere på når du tar bilde. Da låser kameraet fokus og lys. I tillegg kan du også justere lyset opp og ned ved å dra forsiktig opp og ned over skjermen. Deretter tar du bilde og med litt flaks og litt dyktighet har du et «ferdigredigert» bilde. Les også vår artikkel om hvordan du kan bli en proff iPhone-fotograf her!

Tips #2

Lurer du på hvordan du kan se alle bildene som tidligere er sendt i meldinger? Du kan faktisk enkelt se alle bilder og videoer som har blitt sendt mellom deg og andre i en meldingsdialog, ved å gå inn på Meldinger og velge en hvilken som helst meldingsdialog. Klikk på detaljer-symbolet “!” øverst til høyre. Her ligger alle bilder og andre vedlegg som har vært sendt mellom dere.

Tips #3

Har du en del bilder på mobilen du ikke vil at andre skal se? Disse kan du skjule i egen mappe. Dette gjør du ved å markere bildet eller bildene i bildebiblioteket og trykk på dele-knappen nederst til venstre, som ser ut som en firkant med en pil. Her har du to linjer med alternativer for bildet eller bildene. Swiper du bortover på den nederste linjen dukker det opp et alternativ som heter “Skjul“. Bildet vil da kun være tilgjengelig i “Skjult”-mappen under “Albumer” og blir dermed borte fra bildebiblioteket, minner og samlinger.

Tips #4

Det er jo ikke ønskelig, men hva om du kommer i en nødsituasjon? I Helse-appen til Apple kan man faktisk legge inn nødinformasjon, som nødkontakter, blodtype, allergier og annen livsviktig informasjon om deg selv. Nødinformasjonen kan man se på låst skjerm der man taster inn nummeret til nødetatene. Dette kan være helt avgjørende dersom du befinner deg i en livstruende situasjon og noen kommer deg til unnsetning. Det kan også være en måte å få tilbake mobilen på dersom du har mistet den. Det gir nemlig mulighet for dem som finner den å kontakte noen i ditt nettverk og på den måten få gitt den tilbake.

Tips #5

Det er vel ikke alltid du ønsker at mobilen skal forstyrre deg. På iPhone finnes det en modus-funksjon som heter Ikke forstyrr. Når denne er aktiv vises symbolet av en halvmåne øverst til høyre på skjermen. Du kan skru på Ikke forstyrr ved å åpne kontrollsenteret, altså swipe fra bunnen og opp og klikke på halvmåne-symbolet. And then there is silence. Vi fortsetter tipsrekka med 10 nye tips du forhåpentligvis kan få nytte av ved bruk av din iPhone! Den første artikkelen finner du her (link). Du kan også bestemme å ha på Ikke forstyrr til faste tider, for eksempel på natten. Gå inn på InnstillingerKontrollsenter – skru på Planlagt og velg tidsrom. Du kan også velge å ikke forstyrres når du kjører bil. Mobilen kan skru på funksjonen når du kobler til Bluetooth i bilen. Genialt, hva?

Tips #6

Mens vi er på det lydløse – hvis du vil ha varslinger fra telefonen uten forstyrrende lyder og vibrasjoner, kan du sette den til å blinke når du får meldinger og den slags. Gå inn på: InnstillingerGenereltTilgjengelighet – LED-blink for varsler. Når denne er på, vil telefonen blinke når den er på lydløs.

Tips #7

Swiper du fra bunnen og opp på skjermen vil Kontrollsenter dukke opp. Dette er en funksjon som gir rask tilgang til andre funksjoner du antakeligvis bruker en del. For eksempel flymodus, ikke-forstyrr-modus, Bluetooth, volum- og lysjustering, lommelykt og kalkulator. Denne kan du organisere og tilpasse slik du ønsker. Gå inn på InnstillingerKontrollsenterTilpass kontroller. Her velger du såkalte “Kontroller” eller funksjoner/innstillinger du vil ha enkel tilgang på, ved å swipe skjermen opp. (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre høyre hjørne.)


Tips #8

Har du en eller flere kontakter med et spesielt kallenavn? Da kan du legge til dette ved å gå inn på kontakten det gjelder, deretter Rediger > Legg til felt > Kallenavn – eller en av de andre mulighetene der. Dermed vil Siri si kallenavnet når vedkommende ringer og du kan også søke frem kontakten med kallenavnet. Avhengig av hva slags kallenavn man omgir seg med, kan det bli ganske gøy når telefonen ringer heretter!

Tips #9

Er du av typen som tenker i uker i stedet for datoer? Da er  du helt avhengig av å ha ukenummer i kalenderen din – så dersom du ikke allerede har fiksa det: Genereltinnstillingerkalendervis ukenummer. Der har du både måneder, dager og uker på plass!

Tips #10

Synes du skjermen din er for lys eller for mørk? Lysstyrken kan selvsagt stilles på og den enkleste måten å gjøre det på er: Låst skjerm – swipe opp – ikonet med stor og liten sol er skjermbelysningen og den endres når du drar det opp og ned. (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre høyre hjørne.)
Synes du det var nyttige tips vi hadde fått med oss i disse artiklene? Spre gjerne ordet! Har du noe å tilføye? Fortell oss det!

#1 – iPhones morsomme og enkle triks – kan du disse?

 

iPhone har, som de fleste vet, utrolig mange lure måter å gjøre ting enklere på – så vi tenkte vi skulle minne om noen av de. Siden vi nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder antall iPhones per innbygger, så er de jo i hyppig bruk, så forhåpentligvis gjør disse artiklene (den andre artikkelen finner du her) bruken av din iPhone litt enklere. Eller morsommere. Kanskje begge deler!

Tips #1

De fleste av oss vet viktigheten av en oppladet telefon og om du ikke allerede benytter deg av dette trikset, så husk det neste gang du trenger batteri kjapt! Sett telefonen i flymodus, plugg i laderen og ta en liten pause, mens telefonen din ekspresslader. I flymodus skrur telefonen av mange funksjoner som trekker batteri og dermed går ladeprosessen raskere. Det samme gjelder selvsagt andre veien, hvis du vil spare batteri. Funksjonen flymodus finner du helt øverst i Innstillinger, eller øverst til venstre når du swiper opp fra bunnen. (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre venstre hjørne.)

Tips #2

Lei av at iPhonen fort går tom for strøm? Sjekk batterifunksjonen og finn ut hvem synderen er! Gå inn på: Innstillinger > Batteri og scroll ned. Her ser du hvilke apps som trekker hvor mye strøm, angitt i prosent. Trykker du på Vis aktivitet så ser du angitt i timer/minutter hvor mye tid du bruker per app – ut i fra dette kan du justere bruken din bedre. Se også vår artikkel om batterilading her!

Tips #3

Har du irriterende nok gått glipp av et blinkskudd, fordi du ikke fikk opp kameraet fort nok? Den tiden er forbi. Du kan nemlig omgå kodelåsen og hoppe rett til kameraet ved å venstreswipe på låst skjerm – og klikk, der er blinkskuddet i havn!

Tips #4

Vi fortsetter litt med kamerafunksjoner, for selv om iPhonekameraets hovedknapp er på skjermen, kan du også ta bilder ved å trykke på en av volumknappene. Det vil si at når telefonen er koblet til EarPods, vil volumknappene der også fungere som utløsere på kameraet. Det er et veldig praktisk triks dersom du har behov for at telefonkameraet skal være 100% i ro når du tar bildet. Hvis du ønsker flere tips på fotofronten, så kan du lese vår artikkel: 5 triks som gjør deg til en proff iPhone-fotograf

Tips #5

Når vi er inne på hurtigfunksjoner – dette bruker sikkert de fleste, men for de som ikke ennå har oppdaget hurtigmenyen – swipe opp fra bunnen og få hurtigtilgang på lommelykt, kalkulator, skjermbelysning, ringelyd, musikk, flymodus etc. Kjekt og tidsbesparende! (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre venstre hjørne.)

Tips #6

Synes du det er vanskelig å forklare nøyaktig hvor du er noen ganger? Da kan du bare sende lokasjonen din via en tekstmelding. Trykk på “!” øverst til høyre i en melding til vedkommende og klikk på Del posisjonen min, eller Send min nåværende posisjon. Det sendes da en nøyaktig beskrivelse av hvor du er til mottakeren.

Tips #7

Når dere først har funnet hverandre etter tipset over, så kanskje dere tar bilder og ønsker å dele med hverandre – i stedet for å sende bildene til hverandre, så kan dere dele via AirDrop. Marker bildet i kamerarullen, trykk på pilen nederst i venstre hjørne og velg AirDrop (midt på bildet) for å velge andre rundt deg du vil dele bildene med. Vips, så er du et publiseringsmedium!

Lærte du noe nytt eller likte du et eller flere tips? Spre gjerne ordet!

Bruk vettet på nettet

 

Mobiltelefonen din er i utgangspunktet veldig sikker, sikrere enn en datamaskin. Ved riktig bruk, vel og merke – så her får du noen tips for å sikre egen mobilbruk:

 

Lås telefonen

Den enkleste måten å få tilgang til telefonen er hvis noen får fysisk tilgang til telefonen, er den ikke låst er det bare å gå inn, så bruk kodelås. Bruker du mønstergjenkjenning, kan det være lurt å tørke av skjermen relativt ofte, ellers kan det være lett å se mønsteret ditt.

Sporingsverktøy

Hvis du mister telefonen kan du bruke sporingsverktøy for å finne den. For de som har det innebygd – husk å skru det på: F.eks. Find iPhone, som ligger i iCloud-tjenesten. For de som ikke har dette inkludert i telefonen, bruk en tredjepartsløsning – det finnes flere ulike typer man kan laste ned og ta i bruk. Les mer om dette her!

Bruk fjernslettingsverktøy

Hvis du mister telefonen din og du er redd for at noen skal kunne komme seg inn på den, kan man bruke et verktøy for å fjernslette telefonen. Mulighet for dette finnes også i iCloud for Iphone. Det finnes også andre verktøy for andre telefoner.

Sikkerhetskopier telefonen din

La oss innse det, vi lever mye av livet vårt på telefonen – dermed har vi gjerne mye på telefonen som vi ikke ønsker å miste, f.eks bilder. Det er flere måter å gjøre dette på. F.eks. skytjenester som iCloud for iPhone. Les om dette her! Til andre telefontyper så finnes det en rekke apper og tjenester som lar deg gjøre dette. 

Tenk deg om hvilke apper du laster ned

Ikke ha flere apper på telefonen enn det du bruker. Når du laster ned en applikasjon så får du informasjon om hva appen vil ha tilgang til. Hvis man laster ned et spill, så må man spørre seg selv: Vil jeg virkelig at denne appen skal ha tilgang til kontaktlisten min, ringehistorikken min, plasseringen min osv? Hva er vitsen? Jo sikrere du ønsker å være, jo mindre “tull” bør du laste ned. Vær også oppmerksom på at kriminelle kan lage falske versjoner av apper og lure disse inn i App Store eller Google Play. Se alltid på utgiver, hvor lenge appen har ligget ute, antall nedlastninger og brukeranmeldelser og spør deg selv om det ser riktig ut. Det er også viktig å ikke installere apper som ikke kommer fra App Store eller Google Play. Apper fra tredjeparts appbutikker er ikke kontrollert like strengt og kan inneholde virus.

Skru av det trådløse nettverket når du ikke bruker det

For det første bruker det ekstra batteri og du unngår at telefonen kobler seg til trådløse nettverk som du ikke ønsker å koble deg til. Mange apper og epostprogrammer begynner da å sende og motta data. Hvis dette går ukryptert vil noen med onde hensikter (i visse tilfeller) kunne se all datatrafikken din.

Krypter datatrafikken

En del tjenester gir mulighet for kryptering, men det krever at du skrur det på i tjenesten. Da vil ingen kunne se dataene dine. Dette gjelder spesielt epost hvis du bruker det på telefonen din.

Hold mobilen oppdatert

Dette gjelder både apper og operativsystem. Vurder også kryptering av mobilen din. Skulle du miste den vil ingen få tilgang til innholdet. Det vil også hjelpe i forhold til lagringskort som sitter i mobilen. Her har man gjerne bilder o.l. Skulle man få tak i dette kortet vil man ikke kunne hente ut dataene på det.

Til slutt: bruk mobilen din som om det var et bankkort

F.eks. ikke lån bort mobiltelefonen din uten at du har tilsyn med den. Ikke fortell noen pin-koden din. I en vanlig telefon i dag har du gjerne nettbanken din, e-posten din, facebookkontoen din. Mange har til og med mulighet for å låse opp bilen sin via telefonen. Du går rundt med store verdier i lomma, så det er greit å behandle den deretter.

Kilde: Nettvett.no

Ikke la mobilen fryse

Vi bor jo i Norge og noen måneder i året må vi finne oss i at kulda setter inn. Da er de aller fleste av oss flinke til å kle oss godt og sørge for at vi ikke fryser – men er du like flink til å beskytte telefonen din? Mobilen din er jo med overalt og den holder deg oppdatert og dokumenterer hverdagen din – men akkurat i sprengkulde kan dette oppleves som et lite mareritt for telefonen.

Hvorfor fryser mobilen? Det er jo altså så frustrerende når skjermen plutselig ikke vil reagere på berøring, eller at batteriet tømmes for strøm i rekordfart. Skal vi tro ekspertisen, så skyldes ofte “mobildød” i kulda, kjemiske prosesser i batteriene. Lav temperatur forsinker den kjemiske prosessen, men gir høyere motstand inne i batteriet. Batteriet blir derfor lurt til å tro at det er tomt, selv om mobilen er fulladet.

Mange av dagens smarttelefoner er teknologiske vidunder, men alle er ikke laget for å være ute når gradene går over i minus. En ting er at kuldegradene kan suge livet ut av batteriet, men uten noen lure triks kan telefonen også få vannskader og bli ødelagt.

Her kommer det noen tips for å beskytte mobilen mot kulda:

Telefonen har det best når den har jevnest mulig temperatur hele tiden, så selv om det ikke er mulig å gjennomføre her til lands, gjør du deg og telefonen en tjeneste ved å prøve. Så oppbevar telefonen kroppsnært, med mindre du er i aktivitet som gjør at du blir varm og svett. Dette kan medføre kondens og igjen vannskade.

Oppbevar mobilen i en vanntett pose. Dette beskytter mot kondens og direkte fukt, men lar du mobilen ligge i posen en god stund etter at du har gått inn hjemme, så lar du den akklimatiseres sakte – det er det beste. Å bruke den i ekstrem kulde eller varme, vil slite veldig på batteriet.

Hvis du i tillegg til å oppbevare mobilen i en vanntett pose når du er ute i kulda, skjermer den ved å ha den i et ulltrekk oppi posen, så har du tatt gode forholdsregler. Ull trekker til seg fukt og gir varme og plastposen sørger for å beskytte mot fukt, samt holde jevnere temperatur.

Slå av WiFi, Bluetooth og alle funksjoner som tærer på batteriet. Juster ned lysstyrken på skjermen og la telefonen ligge beskyttet i lomma så mye som mulig. Hvis du skal motta samtaler, ringe eller høre på musikk, kan de aller fleste av disse handlingene styres via tastetrykk på hodetelefonene.

 

Kort og greit om iOS 12

I kjølvannet av de nylig lanserte iPhone Xs, Xs MAx og Xr, lanserer Apple snart iOS12, som er siste versjon av operativsystemet for iPhone og iPad. Her har Apple mye spennende å by på – en gledelig nyhet er at du kan forvente at veldig mye går litt raskere. iOs12 kan installeres på alle modeller fra iPhone SE/iPhone 5S og oppover – og det er kanskje på de eldre modellene du vil merke effekten best.

Hele mobilen føles mer responsiv, både når det gjelder å få frem menyer, åpne app’er eller å høyresveipe frem kameraet fra låst skjerm. Denne kamerasnarveien skal faktisk bli, etter hva Apple sier, opptil 70% raskere. App’er skal etter sigende starte dobbelt så raskt og tastaturpanelet dukker opp dobbelt så fort som før, så her blir det fart i sakene!

Hvis du er opptatt av tidsbruken og hvor mye tid du bruker på mobilen og på hva, kan du få full kontroll nå. Den nye “skjermtid”-funksjonen vil gi deg i klartekst hvor mye tid du har brukt på ulike mobilsysler, fordelt på type aktivitet, men også helt ned på app-nivå. Ser du her at du kanskje har brukt i overkant med tid på en spesiell app, så kan du sette opp appgrenser for deg selv – da begrenses bruken til de tidskvotene du selv definerer. Du kan også aktivere funksjonen kalt “Skjermfri tid”, som i gitt tidsrom kun lar deg bruke noen app’er, som er forhåndsgodkjent, i tillegg til telefonsamtaler. Skjermtid og mobilbruk for barn, kan du forøvrig lese litt om her.

Hvis du synes det blir litt vel mye mas fra noen app’er, kan du i iOS12 redigere hvordan du vil se varslene på låst skjerm. Dette gjør det forhåpentligvis mer oversiktelig – og gir mer fred, hvis det er det du ønsker. I stedet for at varslene ligger tilfeldig plassert på skjermen, vil du nå få muligheten til å gruppere dem etter app og samle alle varslene fra hver og en, dersom det skulle bli mange av dem. Siri vil også på sikt kunne hjelpe deg med å rydde opp i varslene – dersom Siri ser at du aldri responderer på visse varsler, så vil hun kunne foreslå at disse kan skrus av.

Apple går også her ganske langt i å beskytte personvernet ditt. Selskapet har som standard valgt å deaktivere mange av informasjonskapslene (cookies) som gjerne følger med delingsknapper i sosiale medier og andre steder på nett. Dermed kan du ikke spores av ulike aktører/annonsører på nett – uten at du spesifikt gir samtykke til det.

I tillegg kommer disse nyhetene i iOS 12:

Med AR Kit 2 kan du få enda bedre opplevelser med utvidet virkelighet. Du kan blant annet sende virtuelle ting i meldinger eller via e-post, som mottakeren kan se i «levende live» via sin egen skjerm.

Det blir lettere å dele bildealbum fra spesifikke hendelser eller steder med andre, via iCloud. Samtidig blir det lettere å søke i egne bilder, med spesifikke steder og nøkkelord.

Om du ofte gjør spesifikke ting på mobilen som en del av din daglige rutine, kan du nå enkelt «automatisere» med god hjelp fra Siri. I stedet for å gjøre samme ting, steg for steg i app’er, kan du nå lage en «snarvei» – som også kan settes i gang med en stemmekommando.

Mange av Apples egne apper har fått et ansiktsløft, og i enkelte tilfeller ny funksjonalitet – for eksempel aksjekurser, iBooks og taleopptak.

iOS12 er tilgjengelig for oppdatering fra og med 17.september!

Barn og mobiltelefon

Idag har de aller fleste en mobiltelefon, selv de yngste i husstanden. Foreldre har gjerne det praktiske synet på det å gi junior telefon, mens barnet selv er mest opptatt av den på grunn av tilgangen til underholdning, app’er og den sosiale statusen det gir. Gjennomsnittsalderen i Norge for å få den første mobiltelefonen er foreløpig 10 år – og nesten alle mottar da en smarttelefon. Ergo; full tilgang på internett, app’er og underholdning av alle slag. Før du gir poden tilgang på alt dette, er det lurt å tenke gjennom hvordan du ønsker at mobilen skal brukes og hvilke regler som skal gjelde. Her er noen forslag.

– Sett tydelige regler rundt skjermtid (30-60 min per dag er nok for barn frem til ungdomsskolealder) og hvilke tidspunkt mobilen skal være slått av. Sørg for skjermfrie måltider og at enheten legges bort cirka en time før leggetid.

– Sett tydelige regler for nedlastning av apper/spill og bruk av penger i spill.

– Forklar barnet hva som er greit og ikke greit i dialog med andre på nett, Kardemommeloven gjelder her som andre steder og er en grei regel.

– Forklar barnet at en-til-en kontakt på chat med folk de ikke kjenner, eller kun kjenner fra spill, ikke er greit.

– Lær barna at de alltid skal spørre om lov før de deler bilder, filmklipp eller informasjon om andre på nett.

– Vær veldig tydelig på at barnet kan komme og snakke med deg om alt – også hvis de opplever noe ubehagelig eller vanskelig – kanskje særlig da.

Det at barnet har mobiltelefon har også noen klare fordeler for foreldre, utover dette med å kunne ringe/tekste barnet og gi beskjeder. Du kan bruke egnede app’er for å spore mobilen via gps, slik at du til enhver tid kan vite hvor barnet befinner seg. Så dersom barnet ikke kommer hjem til avtalt tid og/eller ikke svarer på telefonen, kan du bruke app’en for å lokalisere telefonen, for deretter å finne barnet. Det finnes flere app’er for dette, men vi har funnet to gode alternativer – til iPhone har vi Find my iPhone og til androidtelefoner har vi Find my phone.

Til slutt er det som foreldre greit å tenke gjennom abonnementstype – velg et som er tilrettelagt for barn, som har satte økonomiske rammer. Slik unngår dere overforbruk. Vurder å legge inn reservasjoner i abonnementet, slik at barnet ikke kan bruke visse tjenester, eventuelt også beløpsgrenser på spill og nedlasting av app’er. Sjekk med din leverandør, de fleste selskap leverer nå abonnement tilpasset mindre barn – og tilpasset familieabonnement for hele familien!

Vi har samlet ryktene om iPhone 9

Det er bare noen få uker igjen til lanseringen av iPhone 2018 (som i denne artikkelen vil bli kalt iPhone 9, for enkelhetens skyld) forventes å skje. Lurer du på hva Apple har til oss denne gangen? Her presenterer vi noen av iPhone 9-ryktene som verserer i bransjen.

Apple er berømt for sin evne til å hemmeligholde sine fremtidige produkter, men med den interessen som hvert år er rundt lanseringen av ny iPhone-modell, er det nærmest umulig at ikke noen lar seg friste til å lekke litt informasjon. Når det er sagt, ingenting av dette er bekreftet og for alt vi vet, kan det hende Apple overrasker fullstendig – her må vi bare vente for å finne ut hva som er fakta – i mellomtiden kan vi jo kose oss med noen rykter.

Når

Apple har lang og konsekvent historie med å lansere årets nye iPhone på samme tid, så her regner vi med at det skjer etter mønsteret – altså at den blir lansert og presentert på en tirsdag eller onsdag i begynnelsen av september og blir tilgjengelig for salg fredag i påfølgende uke. Våre gjetninger for denne runden er:

Lansering: Tirsdag 11. september eller onsdag 12. september
Tilgjengelig i butikk: fredag 21. september

Spesifikasjoner og utseende

Dette er jo bare rykter, så man skal vel ta det med den berømte klypen med valgfritt krydder – men litt moro er det jo uansett å spekulere! Det mest standhaftige ryktet vi hører om Apples iPhone anno 2018, er at den vil komme i 3 versjoner. To av dem med OLED-skjerm (5,8” og 6,5”), mens en billigere versjon (6,1”) vil komme med LCD-skjerm. Det blir også sagt at alle tre vil ha iPhone X-designet, altså kant-til-kant skjerm og uten hjemknapp.

Det finnes også noen påstander om at Apple jobber hardt for å bake inn den 3D-sensitive teknologien som kreves for Face ID, inn i frontkameraet på neste generasjons iPhone – for å eliminere utsnittet øverst på skjermen, men de siste ryktene peker mot at utsnittet fortsatt er tilstede. Time will show! Uansett – hvis Apple bestemmer seg for å kjøre kant-til-kant med OLED-skjerm på iPhone 9, er nok sjansen stor for at Touch ID med fingeravtrykksensor må vike, til fordel for Face ID – som det hittil er kun iPhone X som har.

Det kan virke som at det kommer en splitter ny, spesialdesignet chip på den nye iPhone 9. Basert på navngivingen hittil, vil vi tippe på “Apple A12” (den siste het Apple A11 Bionic) og denne vil antagelig by på en rekke batteri- og ytelsesforbedringer. Som referanse har Apple A11 Bionic to høyeffektive kjernekomponenter som gir 25% økning i ytelse, kontra den 2 år eldre Apple A10 Fusion – og fire høyeffektive kjernekomponenter som gir cirka 70% økning i ytelse, enn det Apple A10 Fusion kan by på.

Når det gjelder lading, må vi vel bare anta at Apple fortsetter den fine trenden med trådløs lading på alle sine nye modeller, uansett om det blir 1, 2 eller 3 modeller som lanseres i september. Noe annet ville faktisk være å ta et skritt tilbake, nå som markedet fylles av telefoner med Qi-teknologi og trådløse ladebanker i alle slags størrelser, styrker og design.

Kamera

Det blir sagt at linsen på kameraet ser vesentlig større ut enn før, noe som kan bety større blenderåpning. Så gjenstår det å se om den kommer med en singel linse eller med to – eller om det kommer tre modeller og kun toppmodellen har to, hvem vet?

AirPods

Videre i rykteflommen vil noen ha det til at det skal følge med et sett med Apples trådløse Airpods i iPhone-boksen, i stedet for et standardsett med Earpods som har fulgt med i alle år. Dette ser vi nok som ganske usannsynlig – og dersom det er tilfelle, så vil nok også prisen øke proporsjonalt med dette.

Dual SIM

Det kan se ut som at dette årets iPhone vil bli den første som vil la deg installere to SIM-kort samtidig, men da kun i modellene som selges i Kina. Ryktet kommer av koder oppdaget i den nylige betaversjonen av iOS 12, som har referanser kalt “SecondSIM”. Denne muligheten er da absolutt flere land enn Kina som gjerne ville hatt nytte av, så vi får krysse fingrene for at dette er noe som også vil gjelde flere land.

Hva skal den hete

I denne artikkelen har vi for enkelhetens skyld kalt den iPhone 9. Det er imidlertid ikke sikkert at den vil hete det, i det hele tatt. Det er jo en viss sjanse for at med iPhone X (10) allerede på markedet, så vil forbrukerne oppfatte iPhone 9 som et skritt tilbake, noe som kan være greit å unngå. Noen vil ha det til at den skal hete iPhone 8S – det er ikke helt umulig at det skjer, da Apple har fulgt opp noen modeller med en S-modell. Det finnes også en sjanse for at de dumper nummer-modellene en gang for alle, men… Tror vi egentlig det?

Dette er mulige navn for neste generasjons iPhone:

-iPhone 9
-iPhone 8S
-iPhone XS
-iPhone XPlus
-iPhone 2018
Så er det prisen, da. Det er ikke godt å si, men det vi kan være ganske så sikre på er at den, også denne gangen, vil sette deg tilbake en del tusenlapper.

Uansett, vi gleder oss stort!

Mens vi venter på watchOS 5 – få enda mer ut av din Apple Watch

Aktivitets­­­konkurranser med vennene dine, flere treningsøkter, nye funksjoner som gjør at du får mer ut av løpingen din. Smartere og morsommere måter å holde kontakten på – og motta informasjon som er viktig for deg. Med watchOS 5 får du enda mer ut av Apple Watch, fra den tidlige morgenøkten til du legger deg om kvelden.

Vær mer aktiv

Ukens vinner. I tillegg til å dele aktiviteten din kan du nå utfordre en venn til en syvdagers konkurranse, hvor dere får poeng basert på hvor mye av aktivitetsringene som er fullført. Sunn konkurranse har aldri vært sunnere!

Personlig sekundant. Mens konkurransen pågår blir du oppdatert på om du ligger foran eller bak konkurrenten din – og hva stillingen er – så du alltid vet hva som kreves av bevegelse for å vinne.

Automatisk treningsgjenkjenningApple Watch registrerer når du beveger deg og spør om du vil starte Trening-appen. Den gir deg uttelling for trening du allerede har fullført. Og den minner deg på å avslutte treningsøkten hvis du glemmer det når du er i mål.

Helt ny yogaøkt. Med watchOS 5 gir Apple Watch deg de mest nøyaktige målingene, som kaloriforbrenning under vinsaya flow-øktene dine.

Ut på tur. Nå kan du velge Fjelltur i Trening-appen. Mål stigning i sanntid og få uttelling for de tøffe motbakkene. Se hvor mange kalorier du har forbrent og hvor stor stigningen har vært.

Avanserte løpefunksjoner – innovasjon som holder følge med deg

Tempovarsler. Velg et ønsket tempo, så vil Apple Watch prikke deg på håndleddet når det går for raskt eller for tregt.

Stegfrekvens. Med watchOS 5 kan du se antall skritt per minutt under løpetreningene. Når du løper med optimal stegfrekvens, blir du mer effektiv og reduserer sjansen for skader.

Podcast-appen – påfyll mens du forbrenner

Automatisk synkronisering. Øyeblikkelig underholdning. De neste episodene er klare til avspilling når du er klar til å lytte. Du kan også bruke Siri til å søke etter og spille av alle programmer som er tilgjengelige i Podkaster-appen.

Walkietalkie – snakk om en ny måte å snakke på

Si hallo til walkietalkie. Denne nye funksjonen gjør det enkelt å snakke med alle som har en kompatibel Apple Watch. Enten du er på en konsert eller prøver å finne noen på en travel strand, kan du lett få kontakt med et enkelt trykk.

Enkel. Personlig. Leken. Når du åpner Walkietalkie-appen, ser du en liste over personer med Apple Watch som du ofte ringer og sender tekstmeldinger eller e‑poster til. Velg en kontakog inviter til en prat. Trykk og snakk.Slipp for å lytte. Og det er det. Over.

Smartere Siri – mer forutseende – bedre forberedt

Klokere dag for dag. Siri-urskiven benytter maskinlæring. Etter hvert som den blir kjent med deg, gir den stadig bedre forslag til innhold og snarveier til riktig tid og sted. Akkurat ferdig på jobb? Spillelisten «Hjemturen» ligger klar på håndleddet. Nå fungerer Siri med favorittappene dine.Med et raskt blikk får du informasjonen du trenger – når du trenger den. Så når du er ferdig med morgenmøtene, er det lettere å se om du kan ta deg tid til en rask treningsøkt.

Løft og snakk. Nå trenger du ikke lenger si «Hei, Siri.» Det holder å løfte håndleddet. Du kan også bruke snarveier for det du gjør hver dag – som å bestille morgenkaffen elektronisk på den lokale kaffebaren din.

Bedre varslinger – oppdatert her og nå – svar der og da

Gjør mer med en gang. Sjekk inn på flyet og legg boardingkortet i Wallet med Qantas. Endre tidspunkt og antall personer for en kommende reservasjon på Yelp. Forleng parkeringstiden med PayByPhone. Nå kan du reagere direkte på varslingene fra favorittappene dine.

Flere varslinger med ett blikk. Varslinger fra samme app samles nå på en smart måte. Så du kan rulle mindre og se mer.

Se nettsider. Når du mottar en melding med en lenke til en nettside, kan du trykke på den og få en visning som er tilpasset den lille Apple Watch-skjermen.

Planlegg Ikke forstyrr. Angi et bestemt tidspunkt, eller at den skal aktiveres når du forlater den nåværende posisjonen din.

Når: watchOS 5 kommer høsten 2018!
Kompatibel med: Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3 og iPhone 5s eller nyere med iOS 12 eller nyere. 

NB! watchOS 5 har ikke støtte for første generasjon Apple Watch.

Fremtiden er trådløs

 

Å lade trådløst via Qi (uttales chi) betyr en helt annen frihet med tanke på å lete etter kabler og koble opp. Lades batteriet så snart det er i nærheten av laderen? Nei, fullt så enkelt er det ikke, mobilen må fysisk ligge på ladeplaten for å lade – men du slipper imidlertid å tenke på type lader, fordi alle telefoner som støtter Qi-teknologien, kan brukes med alle Qi-ladere. I løpet av noen år, er sjansen stor for at alle nyere telefoner støtter trådløs lading, alle Qi-ladere vil derfor kunne brukes om hverandre. 

For å forklare enklest mulig: Qi-systemet består av to metallspoler – èn i telefonen, og èn i laderen. Når det går en strøm i den ene spolen så genereres det strøm i den andre. I Qi-systemet foregår det nemlig også kommunikasjon mellom laderen og enheten som lades. Om enheten som lades trenger mer strøm, ber den laderen om å gi mer – og om å roe ned, når den ikke trenger like mye strøm. Svært enkelt forklart, foregår denne kommunikasjonen ved at signalene kodes inn i induksjonen. Systemene vi har idag leverer opp til 5 Watt, hvilket betyr at lading i praksis er noe tregere enn med en tradisjonell ladekabel. Per idag tar det cirka 3 timer å fullade for en telefon som har innebygget trådløs lading – med ny teknologi (opptil 10-15 watt) vil denne tiden kunne halveres.

Trådløs lading kan bygges inn i det aller meste. Du kan per idag få det integrert som standard i ditt nye kjøkken, innebygget i en arbeidslampe eller i et valgfritt møbel (ettersom du får kjøpt integrerbare ladeplater, som du selv kan montere i ditt møbel). Det har også kommet høyttalere med Qi-teknologi, noe som betyr at du legger telefonene på høyttaleren, så kobles telefonen til via Bluetooth, samtidig som den lader. Denne teknologien er heller ikke begrenset til å gjelde kun mobiltelefoner, men kan integreres i alt som er batteridrevet – så om noen år kan det hende vi har dette i både smartklokker, nettbrett og pc’er – som kan lades på cafèbord, ved jobbpulten og på fly eller buss.

 

Allerede idag kan enhver telefon som støtter Qi-teknologi, lade på en hvilken som helst ladeplate med Qi-teknologi, uavhengig av merke. For deg som har en eldre telefon, er det mulig å få tak i deksler som har teknologien integrert, slik at du kan benytte deg av Qi-teknologien, selvom telefonen ikke har den innebygget. På den måten kan de fleste av oss oppleve den trådløse fremtiden – i nåtid!

Treg iPhone etter oppgradering av iOS?

iPhones med eldre batterier kan gi deg 57% tregere telefon

Flere brukere har lagt merke til at Apple ser ut til å begrense ytelsen ned på gamle iPhones som har batterier med lav kapasitet. Selv om mange iPhone-brukere har opplevd tregheter pga iOS-oppdateringer gjennom årene, ser det ut til at det er nå bevises at Apple har justert ned prosessorhastigheten når batterikapasiteten blir dårligere over tid.

Mange tenker fort at det frister å bytte ut iPhonen med en ny istedenfor å kun bytte ut batteriet. Det rapporteres at å bytte batteriet setter  ytelsen og CPU klokkehastigheten tilbake til normal hastighet.

 

Senker ytelsen for å øke levetiden

Apple sier faktisk at de ikke senker ytelsen på eldre iPhones bare for å oppfordre folk til å oppgradere til nyere enheter. Snarere sier de at det er et problem med enheter som inneholder eldre litiumionbatterier hvor det resulterer i uventede restarter. Fordi de eldre batteriene ikke er i stand til å håndtere strøm toppene med samme effektivitet av iPhone med nyere batterier og mer effektive prosessorer, man risikerer da at enheten slår av for å forhindre skade på interne komponenter. Det samme gjelder for enheter som kjører i ekstremt kaldt eller varmt vær, som det fremgår av den nye iPhone X, hvor den slår seg tilfeldig av i kalde temperaturer.

Alt er logisk. Etter hvert som batterilevetiden forringes, reduseres en smarttelefons evne til å oppnå samme ytelse med mindre effektiv batteriforbruk, og Apple har gitt ut oppdateringer for å løse dette problemet så godt de kan, og unngår pinlig enhetsfeil eller til og med potensielt farlige komponentfeil.

Sitter du nå og lurer på hvorvidt batteriet på din iPhone er dårlig eller ei, finnes det en enkel løsning. Via App Store kan du laste ned appen Battery Life som hjelper deg å sjekke statusen på ditt batteri.

Ønsker du at vi bytter for deg?

Bytt batteri på iPhone 6
Bytt batteri på iPhone 6 Plus
Bytt batteri på iPhone 6s
Bytt batteri på iPhone 6s Plus
Bytt batteri på iPhone 7
Bytt batteri på iPhone 7 Plus

Ønsker du å bytte selv?

Batteri for iPhone 5S
Batteri for iPhone 6
Batteri for iPhone 6 Plus
Batteri for iPhone 6s
Batteri for iPhone 6s Plus
Batteri for iPhone 7
Batteri for iPhone 7 Plus
Batteri for iPhone 8
Batteri for iPhone 8 Plus

-Les også Slik bytter du batteri på iPhone 6

Kilde: The Verge / Tek.no

Hvorfor man bør dekke over web-kamera

I Norge er vi ikke vant med at personer ønsker å benytte seg av andres web-kamera, men sannheten er at når mulighetene er til stede, er sjansen stor for at noen benytter seg av dem til tross for at man bryter loven ved å filme eller ta opp andre uten deres samtykke. Man kan oppleve at andre benytter seg av kamera og også mikrofoner av flere grunner. For eksempel kan noen benytte ønske å filme andre på grunn av forvridde interesser og ingen sperrer for å overgripe seg overfor andre. Noen ønsker også å overvåke andre for å avsløre forsøk på svindel eller andre brudd på tillit. Et område hvor mange opplever problemer er i forbindelse med industrispionasje. I Norge er det ganske klart at denne typen utnyttelse av andres hardware er lovbrudd, men det betyr ikke at man ikke opplever brudd på disse lovene. I de fleste tilfellene vil du ikke merke at andre tar over kameraet ditt eller benytter seg av mikrofonen din. Hvis du skal være helt sikker, så bør du sikre deg ved å dekke kameraet og koble ut mikrofonen din. Det er flere muligheter for å gjøre at andre ikke kan utnytte hardware på din laptop eller telefon, men det sikreste er å fysisk dekke til kameraet på telefonen. Det er også som oftest mulig å koble ut mikrofonen ved å benytte en plugg i mikrofoninngangen som ikke er koblet til noe.

Muligheter for å benytte kamera på laptoper og telefoner

Mange vil spørre seg hvordan det er mulig å ta over kamera og mikrofon på laptoper og telefoner. Det er ikke så vanskelig som man tror når man er klar over hvilke muligheter som finnes. Med tekniske muligheter følger også muligheter for at andre kan benytte seg av sikkerhetshull som produsentene ikke har tenkt på. For eksempel har det vært eksempler på at personer har benyttet seg av sporingssoftware i telefoner og andre produkter for å overvåke personer som benytter laptoper og telefoner. Det finnes eksempler hvor lærere har benyttet denne typen software for å avsløre elevers bruk av produktene. Andre muligheter er at man benytter seg av malware for å installere software på din laptop eller din telefon for å sende bilder og lyd til en spesifisert adresse. Det ryktes også at etterretningsorganisasjoner krever å få implementert sikkerhetshull som de kan benytte seg av i telefoner og laptoper som produseres av bedrifter som opererer i samme land.

Invasjon av privatliv

Når noen tar over kontrollen over kameraet ditt eller mikrofonen din, så vil du sannsynligvis ikke merke det. Man kan ikke se noen ytre tegn på at disse er i bruk hvis de som benytter seg av dem ikke ønsker det. Det finnes eksempler på rettsaker som omhandler at personer spionerer på andre i deres private situasjoner. Hvis man opplever dette, så kan man ende opp med intime bilder eller video på internett hvis det er målet til dem som bryter seg inn på telefonen eller laptopen.

Industrispionasje

En problemstilling som de fleste av oss ikke vil bli utsatt for, er industrispionasje. Men dersom noen ønsker informasjon om firmaet ditt, så er det stor sjanse for at de vil forsøke det de har mulighet til for å bryte seg inn på din laptop eller telefon.

Overvåkning

Noen har opplevd både å bli overvåket av forsikringsselskaper og andre for at de forsøker å finne informasjon om deg som du ikke ønsker at de skal vite. Få selskaper i Norge benytter seg av denne typen metoder da de ikke ønsker problemer med norsk lov, men utenlandske selskaper har ikke de samme skruplene når det gjelder å finne ut det de kan for å spare penger eller annet.

 

Ultra tynne Webcam Covers

iPhone X vs iPhone 8 Plus

Har du lurt på om du skal kjøpe iPhone 8 plus eller om du skal vente på den nye iPhone X?

Vi var veldig spente på størrelsen spesielt siden den var hele 5,8″, mot 5,5″ på iPhone 8 plus og tidligere plus modeller. Vi har tatt noen bilder her som illustrerer størrelses forskjellen. Og den ligger utrolig godt i hånda.

    

 

Apple lanserte også en ny gull farge på sine nye 8 serie modeller, dette var også en farge vi likte godt.

        

 

 

Her har vi også sammenlignet iPhone 8 (hvit/sølv), iPhone X og iPhone 8 plus

   

 

Noen sammenlingner:

Fysisk størrelse

 • iPhone X – 143.6 x 70.9 x 7.7 mm (5.65 x 2.79 x 0.30 in), 174g (6.14 oz)
 • iPhone 8 Plus – 158.4 x 78.1 x 7.5 mm (6.28 x 3.07 x 0.32 in), 202g (7.13 oz)

Faktisk er den eneste åpenbare design likheten mellom iPhone X og iPhone 8 Plus deres bakside som er begge av glass. Dette er pga at Apple kan legge til trådløs lading i sine spesifikasjoner (mer i batterilevetid), dette gir begge telefonene litt mer håndtak i forhold til aluminiumssidene som Apple har brukt siden iPhone 5 (2012). Men det betyr også at det er mer utsatt for å ødelegges og koster mer å reparere dersom de faller.

Hodetelefon kontakten
Verken iPhone X eller iPhone 8 Plus har hodetelefonkontakten, de beholder Lightning som sin eneste port, har to stereo eksterne høyttalere (25% høyere enn iPhone 7 Plus), et stivt Serie 7000 Aluminium-chassis og har IP67 støv- og vannmotstand (de overlever 30 minutter nedsenket i opp til en meter vann).

Det er der likhetene stopper.

Det som virkelig fanger oppmerksomheten, er “skjermbildet” på iPhone X med sin særegne / polariserende trekk, og det faktum at knappene er i skjermen, betyr at iPhone X passer til en 5,8-tommers skjerm, bare litt høyere og 17% tyngre enn 4,7-tommers iPhone 8.

  

Vi skal snakke litt mer om skjermen i neste avsnitt, men fra et designperspektiv er den største konsekvensen av iPhone Xs endringer, full skjerm betyr at det nå ikke er noe mer hjem-knapp. Dette betyr at iPhone X også mangler Touch ID (som iPhone 8 Plus fortsatt vil ha) og legger all tillit i Apples sin nye Face ID ansiktsgjenkjenningssystem (mer om dette i Performance-delen).

iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus er alle IP67 vann og støvbestandige

 

Tiden vil vise om Apple har tatt unødvendig risiko ved ikke å ta med Touch-ID på baksiden eller i strømknappen til iPhone X. Men hvor avhengig du er av Touch-ID, vil være en stor faktor i valget mellom iPhone X eller iPhone 8 Plus.

Når det gjelder fargevalg, merk at iPhone X bare kommer i Silver og Space Grey, mens iPhone 8 Plus legger til gull. Vi forventer at Apple også vil tilby en (Limited Edition) Red Limited-versjon av begge modellene på et eller annet tidspunkt.

Displays – Move Over LCD, Hello OLED

Selvfølgelig vil iPhone X-designet ta tak i ditt førsteinntrykk, men OLED-skjermen er hva som vil holde på oppmerksomheten videre:

 • iPhone X – 5,8 tommers True Tone OLED, 2436 x 1125 piksler (458 ppi), 82,9% forhold mellom skjerm og kropp
 • iPhone 8 Plus – 5,5 tommers True Tone LCD, 1920 x 1080 piksler (401 ppi), 67,7% forhold mellom skjerm og kropp

Ja, iPhone X ser ut til å vinne alle store kampene mot iPhone 8 Plus i denne sammenligningen, men det er viktig å legge merke til noen viktige punkter.

For det første har iPhone X faktisk ikke en større skjerm enn iPhone 8 Plus fordi den har et langstrakt 18,5: 9-forhold i forhold til 16: 9-forholdet Apple har brukt frem til nå. Faktor i piksler tapt til hakk og iPhone X har faktisk en brøkdel lavere pixel telling (ikke forveklse dette med tetthet) enn iPhone 8 Plus – men åpenbart dette kommer i en mye mer kompakt formfaktor.

For det andre er OLED-panelet i iPhone X ikke noe lysere enn iPhone 8 Plus hvor begge måler 625 nits. Dette er noe overraskende siden Samsungs nylig lanserte Galaxy Note 8 har en 1200 nits OLED panel og sin seks måneder gamle Galaxy S8 har 1000 nits, samtidig som faktisk det er Samsung som  produserer Apples iPhone X sine OLEDs.

Til tross for dette, hvor iPhone X (og OLED generelt) skiller seg ut, er det utrolige kontrastforholdet (1.000.000: 1 vs 1.400: 1) og strømbesparelser, mens det samsvarer med True Tone-teknologien som er lagt til iPhone 8 og iPhone 8 Plus hvilken farge balanserer skjermen mot miljølys. Begge skjermer er HDR-kompatible, og iTunes, Netflix og Amazon legger til HDR i sitt innholde også nå fremover med økende hastighet.

Ytelse – klasse ledere

IPhone X kan vinne eksterne tester, men se internt, og begge telefonene har samme klasse mtp ytelse:

 • iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus – Apple A11 ‘Bionic’ chipset: Six Core CPU, Six Core GPU, M11 bevegelseskoprosessor, 3 GB RAM (iPhone X, iPhone 8 Plus), 2 GB RAM (iPhone 8)

Benchmarks viser A11-brikkesettet som bokstavelig talt dobler Qualcomms 835 Snapdragon, som er flaggskipet i alle Android-rivaler. Ikke all denne hestekraften er nødvendig akkurat nå, men med dette gjør Apple et stort steg inn i forsterket virkelighet (AR) de neste årene, vil dette  fremtidssikre dem.


Apples A11 Bionic er den mest kraftige smarttelefonchipsettet som di selv har laget og brukes til iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus

Når det gjelder rå spesifikasjoner, sier Apple at A11 leverer 25% raskere CPU og 30% raskere GPU (grafikk) ytelse enn A10-brikkesettet i iPhone 7 og iPhone 7 Plus. A11 er også 70% raskere når multitasking, en stor fordel gitt brukere bruker primært sin tid å hoppe mellom apps.

I praksis betyr dette at du kan fortelle om du har solbriller, en lue, selv om du har vokst et skjegg, og Apple hevder at det ikke kan lures av et fotografi eller til og med masker. Obs! Apple advarer brukere. Ansikts ID kan bli lurt hvis du har en ujevn identisk tvilling – noe som ikke kommer til å berøre Touch ID (fingeravtrykk er unike).

Kameraer – The Duel Dual

Apple valgte ikke å markere noen forskjeller mellom de to kameraene i iPhone X og iPhone 8 Plus, men det er faktisk en stor en.

Mens begge deler en primær 12 megapikslers vidvinkelobjektiv med f / 1.8 blender på baksiden, er det andre 12MP-tele kameraet (brukt til 2x optisk zoom) på iPhone X raskere enn telefotoet på iPhone 8 Plus (f / 2.4 vs f / 2.8), og det inkluderer optisk bildestabilisering mens iPhone 8 Plus ‘telefoto ikke gjør det.

Den viktigste fordelen dette skulle gi iPhone X er bedre zoom. Mangelen på OIS og langsom blenderåpning i iPhone 7 Plus betydde at det ofte ble standardisert å bare beskjære i bilder fra det vidvinklete kameraet på mindre enn ideelle skytforhold som her kalt telefotoet. IPhone Xs forbedringer bør redusere dette.

Videre har iPhone X, samtidig som den har den samme 7MP, f / 2,2 blenderåpningen på fronkameraet, fordeler i selvbetjeningsavdelingen, siden Face IDs ansikts kartleggingsteknologi brukes, slik at den kan tilby den populære Portrait Mode som iPhone 8 Plus bare leverer med sin bakkameraer.

iPhone X bruker også Face ID for ‘animojis’ – emojis som etterligner uttrykkene dine før du sender dem til venner. Mer seriøst Face ID skal ha en stor rolle å spille i nøyaktigheten av AR som de også utvikler.

Augmented Reality (AR) er et stort fokus for Apple fremover

Men ikke hopp rett på iPhone X etter at du har lest dette, da både den og iPhone 8 Plus vil ha samme fordel fra Apples første selvutviklede ISP (bildesignalprosessor) som forbedrer pixelbehandling, lavt lys autofokus og støyreduksjon.

Kort sagt: både iPhone X og iPhone 8 Plus vil ligge der oppe med de beste smarttelefonkameraene på markedet.

Batterilevetid og lading – større er bedre

Mens iPhone 8 Plus har slitt for å vinne mot iPhone X, tar den en ubestridet seier når det gjelder batterilevetid.

Her kan iPhone X matche taletiden og lydavspillingen til iPhone 8 Plus, men sistnevnte gir en time med ekstra nettlesing og videoavspilling (der iPhone X bare samsvarer med iPhone 8). Vi forventer også lengre ventetider, selv om Apple avviser dette.

iPhone X Vs iPhone 8 Plus batterilevetid viser større er bedre

Likevel er de virkelige overskriftene ikke hvor lenge iPhone X eller iPhone 8 Plus varer, men hvordan de tar betalt. Som tidligere nevnt, bringer glassbakdelen til seg trådløs ladning, og det er også rask kablet lading (50% ladning på bare 30 minutter), men det er viktig å merke seg at begge funksjonene kommer med haker.

For det første er Apples trådløse lading Qi-kompatibel (den mest populære trådløse ladestandarden), men den fungerer bare ved 5W når Qi har 7,5 W og 15 W rask trådløs lading som støttes av LG og Samsung. Apples egen AirPower-trådløse standard kommer ut i 2018 (antagelig å legge til raskere lading), men vi tviler på at det vil være 15W Qi-kompatibelt.

I mellomtiden er hurtig kablet lading ikke tilgjengelig ut av salgsesken, og både Apples valgfrie hurtiglader og hurtigladingskabel er dyre. Dette betyr at Apple er det eneste smarttelefonselskapet på markedet som ikke legger ved raskt kablede ladere og kabler med sine enheter, noe som er gjort enda mer utrolig når du ser de nye iPhones-prisene…

Lagring

Først de gode nyhetene: Apple har doblet inngangsnivået på både iPhone X og iPhone 8 Plus fra 2016s 32GB til 64GB. De dårlige nyhetene: det er ingen mellomrom 128GB og begge modellene er dyrere enn noen tidligere iPhone.

 • iPhone X – 64GB, 256GB
 • iPhone 8 Plus – 64GB, 256GB

 

I mellomtiden tar iPhone X Apples iPhone-prising på et helt nytt nivå, selv om inngangsnivåmodellen bryter gjennom. I mellomtiden, hvis du kjøper en 256 GB iPhone X, to raske ladere (hjemme og kontor), noen Apple-forsikring (fordi duh!), En trådløs lader og deretter slippe telefonen når du knuser glasset bak, ser du på en total eierkostnad i det første året som er ganske vilt.

Merk: Hvis du går for iPhone X, vil tilgangen være ekstremt begrenset gjennom 2017, og backlogen vil strekke seg godt inn i 2018 mest sannsynlig.

 

Aktiveringslås i Finn iPhone

Finn iPhone inkluderer Aktiveringslås – en funksjon som er utviklet for å hindre at noen andre kan bruke iPhone-, iPad-, iPod touch- eller Apple Watch-enheten din hvis du mister den eller den blir stjålet. Aktiveringslås aktiveres automatisk når du slår på Finn iPhone.

 

Aktiveringslås bidrar til å sikre enheten, selv om den havner i feil hender, og det kan øke sjansene for at du får den igjen. Selv om du sletter enheten eksternt, kan Aktiveringslås fortsette å forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse. Alt du må gjøre er å sørge for at Finn iPhone er slått på og huske Apple-ID-en og -passordet ditt. Og med watchOS 2 og nyere kan du bruke Aktiveringslås til å beskytte Apple Watch også.

Slik fungerer det

Når du slår på Finn iPhone på iPhone, iPad eller iPod touch, blir Apple-ID-en din lagret sikkert på Apples aktiveringstjenere og knyttet til enheten din. Deretter krever enheten passordet ditt før noen kan slå av Finn iPhone på enheten, slette enheten eller reaktivere og bruke enheten.
Aktiveringslås er aktivert automatisk når du konfigurerer Finn iPhone.

 

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis du skulle forlegge enheten, uansett om du har mistet den eller tror den kan være stjålet, bør du sette den i Tapt-modus umiddelbart ved å bruke Finn iPhone.

Tapt-modus låser skjermen med en kode og lar deg vise en tilpasset melding sammen med telefonnummeret som kan hjelpe deg med å få tilbake telefonen din. Du også slette innholdet på enheten eksternt hvis det er nødvendig, og den tilpassede meldingen din vises selv etter at enheten er slettet.

Mens Aktiveringslås jobber i bakgrunnen for å gjøre det vanskeligere for noen å bruke eller selge enheten du har mistet, kan Mistet-modus tydelig vise vedkommende som finner enheten, at den fortsatt tilhører deg og ikke kan reaktiveres uten passordet ditt.

Når du skal sette en enhet i Mistet-modus, logger du på icloud.com/find på en Mac eller PC eller bruker iOS-appen Finn iPhone.

Du kan finne ut mer om hva du bør gjøre hvis enheten er tapt eller stjålet.

Hvis du glemmer Apple-ID-en din eller passordet ditt

Apple-ID-en er kontoen du bruker til å logge på alle Apple-tjenester. Apple-ID-en er vanligvis e-postadressen din. Hvis du glemmer Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med å finne den.

Hvis du glemmer passordet ditt, kan du tilbakestille det fra enheten eller kontosiden for Apple-ID-en din.

Hvis du ikke finner Apple-ID-en din eller ikke kan tilbakestille passordet, mister du tilgang til kontoen din, og du kan kanskje ikke bruke enheten eller aktivere den på nytt. For å unngå at dette skjer, kan du gå til Apple-ID-kontosiden med jevne mellomrom for å se gjennom og oppdatere kontoinformasjonen.

Se etter Aktiveringslås før du kjøper en enhet fra noen andre

Før du kjøper en iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler, må du kontrollere at enheten er slettet og ikke lenger koblet til forrige eiers konto. Spør selgeren om han eller hun har slått av Aktiveringslås, og følg deretter denne fremgangsmåten:

 1. Slå på enheten, og dra for å låse den opp.
 2. Hvis kodelåsskjermen eller Hjem-skjermen vises, er ikke enheten slettet. Be selgeren om å slette enheten fullstendig ved å gå til Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Ikke overta en brukt iPhone, iPad eller iPod touch før den er slettet.
 3. Start konfigureringsprosessen på enheten.
 4. Hvis du får spørsmål om forrige eiers Apple-ID og passord, er enheten fortsatt knyttet til forrige eiers konto. Lever enheten tilbake til selgeren og be ham eller henne om å skrive inn passordet. Hvis den forrige eieren ikke er til stede, kan vedkommende fjerne enheten fra kontoen sin ved å logge på icloud.com/find. Ikke overta en brukt iPhone, iPad eller iPod touch før den har blitt fjernet fra kontoen til den forrige eieren.

Du vet at enheten er klar til bruk for deg hvis du får meldingen «Konfigurer iPhone», «Konfigurer iPad» eller «Konfigurer iPod» første gang du slår den på.

Hvis du kjøper en enhet som fremdeles er kobler til en tidligere eiers konto, kontakter du dem snarest mulig og ber dem om å slette enheten og fjerne den fra kontoen sin. Les om hvordan du fjerner en enhet fra forrige eiers konto.

Før du gir bort enheten din eller sender den inn til service

Påse at du slår av Finn iPhone på enheten din før du gir den bort eller sender den inn til reparasjon. Hvis du ikke gjør det, er enheten din låst og den du gir den bort til kan ikke bruke den normalt, og Apple-teknikere kan ikke utføre reparasjoner på den. Bare logg av iCloud og slett deretter alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter enheten fullstendig, fjerner den fra Apple-ID-en din og slår av Finn iPhone.

I iOS 10.3 eller nyere:

 1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
 2. Rull nedover og trykk på Logg av.
 3. Skriv inn Apple-ID-passordet, og trykk på Slå av.
 4. Gå tilbake til Innstillinger.
 5. Trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

I iOS 10.2 eller eldre:

 1. Trykk på Innstillinger > iCloud.
 2. Rull nedover og trykk på Logg av > Logg av.
 3. Trykk på Slett fra iPhone, og skriv inn passordet ditt
 4. Gå tilbake til Innstillinger.
 5. Trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

Slå av Finn min iPhone

Aktiveringslås er laget for holde enheten din og dataene dine trygge i tilfelle du mister eller blir frastjålet iPhone-, iPad-, iPod touch- eller Apple Watch-enheten din. Hvis du sletter enheten din uten å logge av iCloud først, kan den fortsatt være beskyttet av Aktiveringslås. Enten du slettet din egen enhet eller kjøpte en fra noen andre, kan du slå av Aktiveringslås ved å angi riktig Apple-ID og passord.

Hvis du slettet din egen enhet

Hvis du ikke logger av iCloud før du setter enheten i gjenopprettingsmodus og gjenoppretter via iTunes, kan Aktiveringslås fortsett være aktiv. Det betyr at du må angi samme Apple-ID og passord som du brukte da du konfigurerte enheten tidligere.

Har du glemt Apple-ID-en eller Apple-ID-passordet?

Hvis du kjøpte enheten fra noen andre

Før du kjøper en iPhone, iPad eller iPod touch fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler, må du kontrollere at enheten er slettet og ikke lenger koblet til forrige eiers konto.

Hvis du slår på enheten og ser én av disse skjermene, trenger du hjelp fra den forrige eieren.

   

Hvis du ser Aktiveringslås-skjermen, er enheten fortsatt koblet til forrige eiers konto.

Hvis du ser kodelåsskjermen eller Hjem-skjermen, er ikke enheten slettet.

Spør forrige eier om hjelp

Hvis enheten er koblet til forrige eiers konto og han eller hun er i nærheten, kan du be vedkommende om å angi Apple-ID og passord på Aktiveringslås-skjermen og fjerne enheten fra kontoen sin.

Hvis du ser sikkerhetskodeskjermen og enheten ikke er slettet, ber du forrige eier om å låse opp enheten og gå til Innstillinger > Generelt > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Eieren må oppgi Apple-ID og passord.

Hvis forrige eier ikke er i nærheten

Hvis forrige eier ikke er til stede, kontakter du han eller hun og ber vedkommende om å følge denne fremgangsmåten:

 1. Logg på iCloud.com med vedkommendes Apple-ID.
 2. Gå til Finn iPhone.
 3. Klikk på Alle enheter øverst på skjermen.
 4. Velg enheten du vil fjerne fra iCloud.
 5. Klikk på Slett [enhet] hvis nødvendig.
 6. Klikk på Fjern fra konto.

Når den tidligere eieren har fjernet enheten fra kontoen sin, slår du enheten av og så på igjen for å starte konfigurasjonsprosessen.

Apple vil lansere neste iPhone den 12. september på sitt nye Campus

Vi vil også mest sannsynlig høre om Apple TV, Apple Watch og HomePod.

Apple annonserte at de holder sin årlige iPhone-begivenhet tirsdag 12. september. Det blir det første arrangementet på Apples nye “romskip” -campus i Cupertino, California. Jo, Apple har ikke akkurat sagt hva vi kan forvente, men gitt at selskapet har introdusert en ny iPhone rundt denne tidsrammen de siste seks årene, er det en ganske sannsynlig at vi får se den nye mobiltelefonen. Det inkluderer “iPhone 8”, en enhet som forventes å være radikalt forskjellig fra sine forgjengere. Av forbedringer ryktes en OLED-skjerm, ansiktsgjenkjenning, trådløs lading, en virtuell hjemme-knapp og et oppdatert dual-kamera system.

Apples september-arrangement er vanligvis det største av året, i hvert fall fra et maskinvareperspektiv. Utover den nye iPhone, forventer vi også å høre om en iPhone 7S og 7S Plus, i tråd med Apples vanlige oppgraderingssyklus. Som for ikke-maskinvare, rykter det om oppdateringer for både Apple Watch og Apple TV. Til slutt vil vi nok høre mer om HomePod-høyttaleren som ble avduket på WWDC i juni. Hvis Apple ønsker å få det ut på markedet før jul, er timingen fornuftig å få flere detaljer og til og med en pris- og utgivelsesdato.

Fra et software side vil Apple nesten sikkert si når iOS 11, MacOS High Sierra og WatchOS 4 vil være klare for at kundene kan laste ned til sine enheter. Mens Mac-oppdateringene vanligvis har tatt litt lenger tid, bør den nye iOS og WatchOS være ute innen noen uker fra arrangementet.

Hva skal du gjøre før du selger din brukte iPhone

Den brukte iPhonen inneholder vanligvis mange personlige opplysninger . Nedenfor finner du en sjekkliste som vi i Mobilverkstedet.no anbefaler deg å gjøre før du gir fra deg eller selger din brukte iPhone til ny eier.

Sikkerhetskopier din iPhone

Det første og viktigste trinnet er å sikkerhetskopiere dataene på din iPhone, slik at du kan gjenopprette dataene til din nye telefon.

 

Det er vanligvis to forskjellige måter å sikkerhetskopiere en iPhone. Du kan sikkerhetskopiere enheten din ved hjelp av iCloud. Eller du kan sikkerhetskopiere enheten din i iTunes. Dessuten kan du også lage en sikkerhetskopi i iCloud og en annen i iTunes for å være helt sikker, så har du det 2 steder.

 

Slett alt innhold og innstillinger

Når du er ferdig med sikkerhetskopieringen, kan vi nå fortsette med å fjerne innholdet på din gamle telefon.

Selv om en generell tilbakestilling kan bidra til å rydde alle dataene på din brukte iPhone med bare noen få skritt, er det alltid sikrere å slette enkelte elementer før det.

1. Fjern bilder og slett Apper.
2. Slå av Finn min iPhone. Det finner du under Innstillinger> iCloud> Finn min iPhone. Skriv inn ditt Apple ID-passord når du blir bedt om det.
3. Slå av iMessage. det finner du under Innstillinger> Meldinger> iMessage, slår den av.
4. Slå av FaceTime. det finner du under Innstillinger> FaceTime, slå av det.
5. Slett alle kontoer. Åpne innstillinger, trykk på Mail, Kontakter, Kalendere, og trykk på hver konto du har lagt til og trykk Slett konto.
6. Deaktiver alle passord / begrensningskoder. Gå så inn på Innstillinger> Generelt> Begrensninger og deaktiver begrensninger (skriv inn begrensningskode).
7. Deaktiver din iCloud-konto. Det finner du under Innstillinger> iCloud, trykk på “Sign Out”.
8. Logg ut av Apple ID. Det finner du under Innstillinger> iTunes og App Store, trykk på Apple ID og logg ut.

Til slutt en generell Nullstilling (Slett alt innhold / Innstillinger)

Åpne innstillinger og trykk på Generelt, bla til bunnen og trykk på Nullstill, og klikk deretter på Slett alt innhold og  alle innstillinger.

Lykke til, og lurer du på noe så ikke nøl med å ta kontakt med oss for hjelp 👍🏻📱

iPhone 7 & 7 plus: Slik tvinger du omstart, sette i gjenopprettingsmodus, og sette i DFU-modus

Siden Home-knappen på iPhone 7 ikke lenger er en mekanisk knapp, og i stedet er en kapasitiv knapp som styres av programvare, er det ikke overraskende at å utføre hard reset, sette telefonen i gjenoppretting og inn i DFU-modus, ikke lenger kan gjøres på samme måte som på tidligere iPhone modeller.

Den gode nyheten er at du bare trenger å huske en ny knappkombinasjon for å utføre hver av disse modusene. Ta en titt på 9to5mac sin fullstendige video gjennomgang, som viser deg hvordan dette gjøres.

Hvordan restarte iPhone 7 & 7 plus

For å tvinge omstart (hard reset) på iPhone 7, trykk og hold nede Hvilemodus-knappen + Volum ned-knappen i 10 sekunder. Siden home-knappen har blitt endret, så har den blitt erstattet av volum ned-knappen for denne prosessen.

Bakdelen til denne metoden er at Volume styrken vises på skjermen hver gang du ønsker å tvinge restart. Ikke en stor greie, men ikke så “pent” som tidligere.

Slik setter du din iPhone 7 & 7 plus i Recovery Mode

Steg 1: Koble din iPhone 7 til din Mac eller PC med en Lightning til USB-kabel. (mangler du, så finner du en her)

Steg 2: Trykk og hold nede Hvilemoduse-knappen og Volum ned-knappen til skjermen slås av. Fortsett å holde Hvilemodus-knappen + Volum ned-knappen, helt til at Apple-logoen vises.

Steg 4: Slipp Hvilemodus + Volume ned-knappen når du ser Koble til iTunes-meldingen på iPhone skjermen.

Steg 5: Start iTunes, og du bør se en melding som sier at “Det er et problem med iPhone som krever at den oppdateres eller gjenopprettes.”

VIDEO

Slik setter du din iPhone 7 & 7 plus i DFU-modus

Å sette i DFU-modus, som du sikkert kan gjette, krever også en endring fra tidligere fremgangsmåte.

Steg 1: Koble iPhone 7 til Mac eller PC med en Lightning til USB-kabel. (mangler du, så finner du en her)

Steg 2: Trykk og hold hvilemodus-knappen og volum ned-knappen samtidig i 10 sekunder.

Steg 3: Slipp hvilemodus-knappen mens du fortsetter å holde volum ned-knappen i ytterligere 10 sekunder. I motsetning til gjenopprettingsmodus, som viser en Koble til iTunes-melding på skjermen, vil skjermbildet for iPhone 7 forbli tomt mens den er i DFU-modus.

Steg 4: Start iTunes, og du bør se en melding som sier at “iTunes har oppdaget en iPhone i gjenopprettingsmodus. Du må gjenopprette denne iPhone før den kan brukes sammen med iTunes. ”


Volum ned-knappen har fått seg en ekstra funksjon på iPhone 7

Slik kommer du ut av gjenopprettingsmodus eller DFU-modus på din iPhone 7

Så lenge det ikke er problemer med din iPhone, er det enkelt å komme seg ut av gjenopprettingsmodus eller DFU-modus.

Steg 1: Trykk og hold hvilemodus-knappen og volum ned-knappen samtidig til du ser at Apple-logoen vises (eller koble til iTunes-meldingen forsvinner når du er i gjenopprettingsmodus). Da bør iPhonen starte opp igjen til Lås-skjermen.

Selv om det ikke lenger er en mekanisk Hjem-knapp på den nyeste iPhone, er det fortsatt relativt enkelt å tvinge omstart, sette i gjenopprettingsmodus, og sette den i DFU-modus ved strategisk å bruke volum ned-knappen + hvilemodus-knapp kombinasjonen.

 

Dette vet vi om iPhone 8

Det er foreløpig mange rykter om hva som skal komme med iPhone 8, men det dukker stadig opp noen lekkasjer som bør være mer enn rykter da de kommer fra Apple selv. Ryktene som er ubekreftet av Apple er fortsatt i flertall, men det er kommet noen som bør bekrefte deler av alle ubekreftede ryktene som florerer. Noen av ryktene som har florert var om man ville få en design med buet glass som bakside for den nye skjermen og at skjermen skal dekke hele fronten på telefonen. Man vil da benytte et funksjonsområde på skjermen slik at man får virtuelle knapper i stedet for de fysiske man har hatt tidligere. I tillegg så forventes det at det skal være fingeravtrykkgjenkjenning i selve skjermen.

Ryktene som bekreftes er at man velger en litt annerledes design med markerte kanter i stedet for den som var en del av det tidligere ryktet. Man har ellers informasjon som kommer fra pålitelige kilder om at de kommer til å satse på en bedre ansiktsgjenkjenning enn det konkurrentene har kommet med, og at de muligens dropper fingeravtrykkgjenkjenning helt. Ellers har det kommet en del lekkasjer fra Apple rundt den nye homepoden som kommer på markedet i desember 2017. Denne trådløse høyttaleren vil selv tilpasse lyden til rommet den står i og lydkvaliteten vil være bedre enn konkurrenter som finnes på markedet. Denne vil også automatisk koble seg til andre høyttalere i nærheten, i tillegg til at den vil kunne stemmestyres ved hjelp av Siri.

Rykter om iPhone 8

Det har florert mange rykter om hvordan den nye iPhone 8 vil bli. Blant annet har det lenge versert et rykte om at designen vil bli av glass med en buet bakside. Mange har mottatt denne nyheten med kritikk. Annet man forventer er at den nye iPhone 8 vil ha en skjerm som dekker hele fronten på telefonen og at man vil ha fingeravtrykksensor og et funksjonsområde i skjermen. Man vil da få et sett med virtuelle knapper på skjermen i stedet for home-knapp, blant annet.

Apple bekrefter designvalg i lekkasjer

Angående designvalg, så har det dukket opp lekkasjer som bekrefter hvordan det nye designet vil bli. Den blir ikke som tidligere rykter har sagt, og dette er en lettelse for mange som gleder seg til å bli stolte eiere av den nye iPhone 8. I stedet vil man få en mer kantet design. Apple har ved flere av sine lanseringer fått mye kritikk for at de endrer designen, men dette tyder egentlig på at iPhone-eiere trives såpass med den designen de har på sin telefon, at de ikke ønsker en ny. Likevel har ny design blitt mer akseptert etter som tiden har gått og de har blitt vant til ny design.

 

Mye tyder på at det blir bedre ansiktsgjenkjenning for iPhone 8

En av de største hemmelighetene som nå er kommet i form av lekkasjer fra Apple-ansatte, er at man satser stort på en bedre ansiktsgjenkjennings-teknologi enn hva som finnes på markedet for telefoner i dag. Denne skal visstnok ha så mange gjenkjennelsespunkter at den skal være sikrere enn fingeravtrykkgjenkjennelsen har vært. Det sies også at de muligens går bort fra fingeravtrykkgjenkjenning, noe som kan bli meget upopulært blant de som har innarbeidet praktiske vaner i forhold til denne funksjonaliteten.

 

Homepod er en av nyhetene som kommer i forbindelse med iPhone 8

Homepoden, som er Apple sin trådløse høyttaler og som kommer på markedet i desember 2017, er noe av teknologien som slippes som et tilbehør til iPhone 8. Denne har fått en unik design, og kommer til å ha fargede lys på toppen. Den har teknologi som gjør at den kan tilpasse seg rommets utforming i forhold til hvordan lyden distribueres. De som har fått den demonstert mener at den har bedre lyd enn Sonos og liknende teknologi. En ekstra stor fordel med den nye homepoden, er at den kommer med stemmestyring i form av Siri. På dette området har ikke Apple bekreftet særlig mye ennå.

Hvordan ta backup til iCloud og iTunes 📲

iPhone og iPad er ganske enkle å ta backup av, og det anbefales sterkt at du gjør dette jevnlig da du på den måten sikrer alt innholdet på telefonen eller nettbrettet i tilfelle noe skjer. Hvis du har passet på å sikre en backup regelmessig, så er det stor sannsynlighet for at vi kan hjelpe deg med å få tilbake telefonoppsettet slik det var hvis telefonen blir ødelagt eller resatt. Det finnes flere metoder du kan benytte for å ta backup. Det enkleste er nok å benytte iCloud til å ta backup da du da ikke behøver å være i nærheten av en datamaskin for å gjøre det. Mange synes likevel det er en fordel å ha en backup som du selv har kontroll over, selv om backup på iCloud er et temmelig sikkert alternativ. Hvis du vil være helt sikker på at backupen utføres jevnlig, så er det lurt at dette gjøres automatisk. Når du ber om automatisk backup, så vil den mobile enheten ta backup mot iCloud en gang om dagen så snart den er tilkoblet nett på et eller annet vis. Når det gjelder automatisk backup mot iTunes, så er dette standard-innstillingen, og det utføres da en backup av telefonen hver gang du kobler til PCen eller Macen hvor du har iTunes installert.

Det finnes noen tilfeller hvor automatisk backup av iPhone eller iPad kan være en ulempe, eller i alle fall at det kan komplisere ting. Hvis du skal utføre en risikabel oppdatering på telefonen din, noe man ikke opplever spesielt ofte i dag med oftere kunne komme borti for noen år siden, så er det greit å vite helt hundre prosent sikkert at den siste backupen du har tatt er den du vil ta vare på. Hvis du har automatisk backup påslått, vil det tas ny backup når du kobler til PC og du ønsker å legge tilbake en backup til telefonen. Når det tas ny backup er den du ønsker ikke lenger den siste, og i verste fall, så kan oppsettet ditt gjøre at den backupen du ønsker blir slettet.

Manuell backup til iCloud

Hvis du ønsker å benytte deg av backup av iPhone eller iPad til iCloud, så må du først slå på denne. Du finner innstillingene for iCloud-backup under Instillinger->(navnet ditt)->iCloud->iCloud sikkerhetskopi. Ved å slå på denne, så får du anledning til å manuelt kjøre backup når du ønsker det mot iCloud. Det er en stor fordel å ha en backup av telefonen eller nettbrettet på icloud, da dette gjør at du har tilgang på denne uansett hvor du er, og den forsvinner ikke selv om PCen brenner opp. I stedet er du sikret av et robust nettverk av servere som Apple bruke for å ta vare på dataene dine.

Endre til automatisk backup av iCloud

Det er ganske enkelt å endre fra manuell backup av iPhone eller iPad til iCloud. Dette er kun en enkel innstilling. Etter det vil backup foregå i bakgrunnen og du merker ikke noe til det. Dette gir deg fordelen med at du slipper å huske på å ta backup. Noen vil synes de mister litt oversikten over hvilken backup som gjelder om man gjør noen endringer man vil sikre seg mot, men hvis man ønsker en situasjon hvor man igjen har kontroll over backupen, så kan man slå av automatisk backup for den perioden man ønsker manuell kontroll.

Benytte iTunes for backup

Noen er litt skeptiske til at de ikke vet hvor dataene finnes og ønsker derfor en backup lokalt på en PC eller en Mac. Selv om Apple har innført iCloud, så har de også fortsatt med muligheten til å benytte iTunes til å ta backup av iPhone eller iPad. Når du installerer iTunes, er standard-innstillingen at telefonen eller netbrettet synches mot iTunes automatisk hver gang du kobler den til PCen eller Macen, men du kan også velge å slå av automatikken om du ønsker det.

Trenger du hjelp utover dette så må du bare ta kontakt med oss, vi kan hjelpe deg 👍🏻📱

6 tips til hva man kan gjøre hvis man mister telefonen i vann

Når du mister mobiltelefonen i vann, er det viktig at du gjør de rette tingene så raskt som mulig for ha en sjanse til å redde telefonen. Hvis man gjør disse tingene i feil rekkefølge, så kan man risikere at fuktigheten rekker å få gjort skade på telefonen din som gjør at den må repareres. Elektroniske kretser kortsluttes om de blir utsatt for fukt, og man kan også oppleve at de går i stykker på grunn av kortslutningen. Det viktigste du derfor må gjøre, er å få den ut av vannet raskest mulig, i tillegg til at den tørkes godt før du forsøker å starte den igjen. Hvis du forsøker å starte den før den er helt tørr, så kan du risikere at den blir ødelagt. Det tar ikke lang tid for elektroniske kretser å bli ødelagt av vann, så ta derfor ingen sjanser før alt er så tørt som du kan klare å få det etter uhellet.

Få telefonen raskest mulig ut av vannet

Det aller viktigste du gjør når du mister mobiltelefonen i vann, er å få den ut av vannet så raskt som mulig. Men vær oppmerksom før du gjør det. Hvis mobiltelefonen er tilkoblet en lader, så bør du muligens sikre at du ikke får støt når du tar den opp. Det kan være en god sikkerhetsregel og koble fra sikringen til den stikkontakten laderen er tilkoblet før du forsøker å fjerne telefonen. Når du har mobiltelefonen i vann med laderen tilkoblet, så har du ingen garanti for at du ikke får støt når du fjerner den. Er den ikke tilkoblet lader, så er sjansen større for å redde den jo raskere du rekker å få den ut av vannet. Hvis den bare har vært i vannet et lite sekund, kan du ha et håp om at vannet ikke trenger inn i telefonen. Men uansett bør du ikke slå på telefonen før du er sikker på at den er tørr. Umiddelbart etter du har mobiltelefonen er fjernet fra vannet, så slå den av. Når den er avslått, er sjansene større for at eventuelle kortslutninger ikke ødelegger kretsene.

Ta ut batteri, SIM-kort, minnekort og annet som er tilkoblet

Straks telefonen er avslått etter du har mistet mobiltelefonen i vann, så bør du fjerne alle løse deler. Hvis du har en telefon hvor det er mulig å fjerne bakdeksel og batteri, så gjør det. Er dette innebygd, så tørk så godt du kan uten å forsøke å åpne telefonen med mindre du vet hvordan du skal gjøre det og du har det rette verktøyet. Det bør gjøres av en profesjonell. Noen lagrer kontakter og liknende på SIM-kortet, selv om dette ikke er standard på dagens telefoner. Men har du gjort det, så kan du redde informasjonen på SIM-kortet selv om det skulle være for sent for telefonen. Minnekort og eksterne tilkoblinger bør også fjernes.

La telefonen tørke på absorberende overflater

Den viktigste oppgaven etter du har mistet mobiltelefonen i vann og den er slått av og man har tatt av deler som er ment å kunne fjernes av bruker, er at telefonen må tørkes. Når du legger delene ut for å tørkes, så gjør det på tørkepapir eller liknende. Tørk bort all fuktighet du ser, og la den så ligge å tørke.

Kan tørke med støvsuger, ikke bruk hårføner, og tørk videre på solfylt sted

For å få ut mest mulig fuktighet fra steder du ikke når etter du har mistet mobiltelefonen i vann, så kan du benytte en støvsuger. Dette kan hjelpe med å få bort fuktighet inne i telefonen.

La telefonen tørke i minimum 24 timer på solfylt sted

Ikke ta noen sjanser når du har mistet mobiltelefonen i vann. Hvis du skal være sikker på at du har gjort det du kan for å redde den, så la den ligge på et solfylt sted slik at det siste av fuktighet forsvinner.

 

Hva om den ikke starter når man setter den sammen igjen?

Hvis du har tørket telefonen så godt du kan i minimum 24 timer og den ikke starter igjen når du setter den sammen, så kan du sjekke om den starter med laderen i. I så fall kan det være at du må bytte batteriet eller en ta en vannskaderens hos oss.

 

Trykk på bildet for å komme til vår rens.

5 tips til hva som bør være med på ferieturen 😎🌞📱🔋

Når ferien kommer så dukker det opp mange overraskelser fordi man er på nye steder og i nye situasjoner. Hvis man er glad i å bruke telefon eller nettbrett på tur, så er det viktig å tenke på hvordan holde disse i gang på hele turen slik at man kan benytte dem når man ønsker det. Når man er kommet frem til hotellet eller campingplassen i en ny by i et nytt land, så kan det være frustrerende om batteriet på mobilen eller nettbrettet er tomt når man skal finne frem til alt som er å se i byen man er kommet til. Noen få ting kan være lurt å få med seg for å kunne benytte mobilen slik du ønsker på hele turen og i tillegg få tatt fine bilder og filmklipp fra feriestedet.

Vifte til mobilen

Når man er kommet frem til en varm strand eller ligger ved bassengkanten på et feriested i syd-Europa, sør-Amerika eller i Asia, så kan det også noen dager bli for varmt. Selv om man drar til denne typen steder for å nyte varmen, så kan det også bli for mye av og til. Da kan det være praktisk med en vifte som kan en vifte for din iPhone eller iPad gjøre at du kan sitte på solsengen å lese eller surfe, samtidig som du får kjølt deg ned litt. Dette produktet, 3,5” vifte for iPhone / iPad finner du her hos oss, og dette kan gjøre de varme dagene langs stranden eller ved bassenget et lite hakk bedre.


Sjekk den ut her!

Selfie-stang

Et annet praktisk produkt uansett hvor du er ute på reise, er en Selfie-stang med kabel-kontroll. Denne gjør at du kan få tatt bilde av deg selv foran alle severdighetene, på stranda, eller ved bassengkanten slik at du kan få noen fine bilder du kan sende til vennene dine slik at du er sikker på at de vet hvor du er og at de er misunnelige. Ved hjelp av kabel-kontroll på denne selfie-stanga, er det også ekstra enkelt å få tatt bildet akkurat slik du ønsker det, da det er enklere å time det. Dra ikke på ferie uten denne. Bildene dine blir ikke det samme igjen.

På tilbud, kun 199,-

Power-bank

Med en stilfull og kraftig Power-bank i flere farger, så går du aldri tom for strøm når det passer dårligst. Pass alltid på å ha med deg denne power-banken ferdig oppladet slik at du alltid har reserve-strøm når du trenger det. Det er ikke så lurt å basere deg på at man får ladet telefonen på alle restauranter eller utesteder man befinner seg på. Det er ikke alltid det er mulig å lade mobilen på restaurant her i Norge engang, og da er sannsynligheten enda større for at du kan komme opp i en situasjon i utlandet hvor du ikke har strøm.

 

Vanntett pose

Når du sitter på stranden eller ved bassengkanten med 3,5”-viften for å kjøle deg ned, så er det ofte fristende med et bad. Hvis alle bader sammen, så er det ikke så praktisk å legge fra seg telefonen på solsengen, men med en vanntett pose til smarttelefon, så kan man ta den med seg i vannet uten å risikere at den blir ødelagt. Da går du heller ikke glipp av hvem som ringer, tekster eller snapper mens du er i vannet.

  

 

Universal ladekabel

Universal USB kabel(lightning/mikro), 1m er nyttig å ha med seg på ferie man har flere forskjellige telefoner i familien. Da har man lademulighet til alle selv om barna skulle finne på å miste sine ladekabler på turen. Det er alltid praktisk med en kabel som fungerer på alle mobiltelefoner.

universal usb kabel  

 

Til slutt vil vi i Mobilverkstedet ønske alle en riktig god sommer, og håper ferien er snill med dere 😎🌞📱

Refurbished telefon

Vi tilbyr muligheter for deg til å kjøpe en rimelig telefon som er fikset opp og fungerer som om den var ny. Dette er en tjeneste Apple tilbyr deg som ønsker en eldre modell av en telefon, men ikke ønsker å kjøpe den for full pris blant utvalget av nye telefoner. Disse telefonene er testet og garantert av Apple slik at de fungerer perfekt. Ved hjelp av denne muligheten kan du få en god og billig telefon som gir deg lang og tro tjeneste uten at den koster skjorta.

Fungerer og ser ut som ny

Refurbished telefoner du kan få kjøpt hos oss er fikset opp med nye glass og deksler, og alle defekte eller slitte deler er byttet ut slik at telefonen fungerer som når den var ny. Dette er den perfekte muligheten for å kjøpe en billig telefon og likevel få all funksjonaliteten som du ønsker fra en ny. Apple har verifisert kvaliteten og garanterer at produktet du kjøper er av topp kvalitet. Du behøver ikke å velge dårligere kvalitet selv om du velger refurbished. Kvaliteten er på topp, men prisen gir deg en positiv overraskelse. Benytt deg av en refurbished telefon som vil gi deg mange gode år med telefonen-modellen du ønsker.

5 Triks som gjør Deg om til en Proff iPhone Fotograf

Kameraene på smarttelefonene blir bedre og bedre, og det er mulig å ta fantastiske bilder med de hvis man vet hva man driver med. Hvorfor ser da din Instagram feed ikke like flott ut som proffenes? De bruker nemlig ofte ikke noe flottere utstyr enn du gjør.


Lee Morris / Fstoppers / iPhone 6s

Ja, dette bildet er faktisk tatt med en iPhone av en fotograf som heter Lee Morris, uten masse kostbart ekstrautstyr. Akkurat som alle de andre bildene i denne artikkelen. Hvordan klarte han å få et så godt resultat med noe så enkelt som en iPhone? (Bortsett fra at han hadde med seg en supermodell da…)

1. Bruk det gylne snitt

Et tips er å bruke det gylne snitt, noe du sikkert har hørt om før.
På en iPhone går du inn på innstillinger – Bilder og Kamera – Rutenett. Da vil du få opp et rutenett som du kan bruke for å hjelpe deg å komponere gode bilder. Hovedmotivet bør da treffe et av de fire kryssene rundt det midterste rektangelet. Er horisonten med i bildet? Da plasserer du den enten på den øverste eller den nederste horisontale stripen.
Er en husvegg med i bildet? Da kan den plasseres langs en av de vertikale stripene.


Ser du hvordan Lee Morris benyttet seg av det gylne snitt i det øverste bildet?

2. Det enkleste er ofte det beste

Vi bor i en rotete og kaotisk verden, og bildene vi tar har en tendens til å bli akkurat like rotete. Prøv å gjøre bildene dine enkle. Fjern unødvendig støy, og la det simple snakke for seg. Kanskje det er et bilde av et lite blad i en søledam, eller et bilde av venninna di som står foran en stor, hvit vegg. Å fjerne støy rundt kan ofte forsterke motivet, og skape virkelig gode bilder. Dette fungerer spesielt godt med kvadratiske bilder, noe Instagram virkelig har klart å gjøre stort igjen. Regler er til for å brytes, og selv om å komponere ut ifra det gylne snitt er en kjempegod tommelfingerregel, så er det lov å prøve å bryte den. Dette passer spesielt godt til slike simple, minimalistiske bilder der det ikke er masse støy som distraherer og trekker oppmerksomheten fra hovedmotivet.


3. Utnytt kveldslyset

Er det en ting som er essensielt for å få gode bilder, så er det lys. Dette gjelder uansett om du har en vanlig smart telefon eller et eksklusivt DSLR kamera. Har du ikke lys, så har du ingenting.

Er du ute i naturen er det peneste lyset å finne rett i det solen kommer opp, eller idet den går ned. Lek deg med komposisjoner og let etter steder der lyset skaper kontraster. Kanskje det varme kveldslyset skinner gjennom trærne i skogturen med bikkja på kvelden? Hvordan treffer lyset hunden? Kom deg nærme, og se hvordan det farger pelsen og gir den liv. Eller kanskje du kan fotografere bare skyggen av hunden på skogsbunnen. Vær kreativ, og kos deg! Tar du bilder inne kan fortsatt litt av dette varme lyset nå inn gjennom et vindu og skape spennende lyst og skygger i rommet.


Jun I. / Apple

4. Bruk naturlig lys for portretter

Skal du ta en selfie eller et portrett? Du trenger ikke kostbare kameraer og lysutstyr for å få gode portretter. Et triks fotografer bruker er å gå bort til et vindu på skyggesiden av huset og benytt lyset som kommer inn derfra til å lyse opp den ene siden av ansiktet. Lyset vil dog ofte lage for sterke skygger på skyggesiden av ansiktet, dette kan du fikse ved at du eller en venn holder opp en hvit papp-plate på motsatt side av ansiktet, så vil det reflektere litt av lyset og gi et mye penere bilde.


ukjent

Å lære seg å bruke lys riktig kan dog være vanskelig, og krever at man setter seg inn i ting. Og hva når kvelden kommer, og det ikke er noe særlig med sollys å benytte?

5. Oppgrader lyset på mobilen din

Noe av grunnen til at telefoner får dårlige bilder under dunkle lysforhold er størrelsen på sensoren. Denne sensoren er kameraets “øye” og er det som fanger lyset, og den kan være 20-50 ganger større på et skikkelig kamera. Smarttelefonene er utrustet med en blits, men lyset fra en blits blir ofte for skarpt og kaldt for å få gode bilder.

Den siste iPhonen er utrustet med blits som skal gi et varmere lys, men resultatet blir allikevel ofte ikke så bra som man kanskje skulle ønske.
Hvordan kan man da ta slike fantastiske bilder uten å investere masse penger i proft lysutstyr?


LuMee iPhone case

Det enkle er ofte det beste, og hva om du kan gjør om telefonen til et lite fotostudio?
Det finnes et genialt iPhone deksel som heter LuMee DUO som er utviklet i samarbeid med en profesjonell fotograf. Dette dekselet har varmt dimbart LED lys både foran og bak, og gir langt bedre lys enn en blits vil kunne gjøre. Den har også sitt eget oppladbare batteri, så du slipper å tenke på at den drenerer batteriet på telefonen din.
Dette ble mest kjent da Kim Kardashian viste frem LuMee dekselet som sitt go-to deksel for å få fantastiske selfier, og resten av kjendisverden fulgte etter.

Dette dekselet er det perfekte selfie-dekselet som sørger for at du får godt lys til bildene dine. Du kan bruke det på kveldstid når det er mørkt, eller på dagtid hvis du har sterkt motlys (lyset kommer bakfra og skaper skygger i ansiktet ditt).

Vi lever i en verden der alle er blitt fotografer, og det byr virkelig på utrolig mange muligheter. Har du det som skal til for å skille deg ut i havet av bilder som blir delt, likt og kommentert på hver dag?
Ta deg en tur ut med en venn eller bikja i kveldsola, let etter simple komposisjoner, oppgrader lyset på telefonen din og lær deg å bruke det gylne snitt – og vipps så får du plutselig minner for livet, som imponerer venner og familie.

Lykke til!

Her finner du det nye LuMee DUO på salg

LuMee 1gen på kjempesalg (så langt lageret rekker..)

 

4 ting du gjør feil når du lader telefonen

Når man introduserte nye batterier for noen år siden, er det mange som trodde at det ikke lenger hadde noen betydning hvordan man ladet mobiltelefonen. Men dette er ikke riktig. Men til forskjell fra tidligere batterier som kunne blir bedre ved å lade dem helt opp noen ganger, så er ikke det tilfelle med dagens batterier. Når du har slitt ut batteriet, er det ikke stort du kan gjøre. Det du skal gjøre for å redde batteriet, må du gjøre før batteriet blir dårlig. Men fortvil ikke. Her følger noen tips for hva du bør unngå når du lader telefonen din for å unngå feil lading av mobiltelefonen.

1. Utlading og lading til 100% sliter på batteriet

Å lade telefonen opp til 100% strøm, er faktisk feil lading av mobiltelefonen. De fleste ønsker at telefonen skal vare så lenge som mulig før den må lades igjen, og derfor ønsker de fleste at den lades opp til 100% slik at det tar lenger tid før man må lade igjen. Ikke bare ønsker man å lade opp til 100%, men man velger også å sette telefonen til lading over natten. Dette er faktisk ikke sundt for batteriet. Lading etter at batteriet har nådd 100%, sliter på batteriet og vil korte ned levetiden en god del i forhold til om man hadde unngått det.
Men det er ikke bare når man lader til 100% at man foretar feil lading av mobiltelefonen. Man skal heller ikke la mobilen gå helt tom for strøm. Når man lar mobilen gå helt tom for strøm, så sliter dette ganske mye på batteriet. I stedet er det ideelt å lade mobiltelefonen ofte, og helst til rundt 40%. Men dette vil de fleste synes er for lite strøm, da mobilen da raskt vil trenge lading igjen.

2. Unngå hurtiglading av batteriet

En annen feil lading av mobiltelefonen som mange benytter seg av, er hurtiglading. Det vil si at man benytter iPad-laderen fordi man innser at telefonen da blir raskere fulladet. Men dette sliter også på telefonbatteriet. Man bør aldri benytte noen annen lader enn den som er beregnet til mobiltelefonen. På den måten skal batteriet fungere optimalt og med like mange ladesykluser som Apple reklamerer med at det skal kunne håndtere.

3. Pass på temperaturer

Hvis man skal unngå feil lading av mobiltelefonen, er det også viktig å ikke lade i ekstreme temperaturer. Vanlig romtemperatur er ideell for lading av telefonen. Men ekstreme temperaturer kan skade batteriet også når telefonen ikke ligger til lading. Man bør absolutt unngå å la telefonen ligge i solsteiken på en varm sommerdag. Når solen skinner som verst, er det best for telefonen om du plasserer den i skygge slik at den ikke skal ta skade av den ekstreme temperaturen. Dette gjelder også ved kalde temperaturer. På de kaldeste vinterdagene bør ikke telefonen utsettes for kulden mer enn nødvendig. Det er bedre at du beholder den i lomma på jakken så mye som mulig slik at den holdes i noe høyere temperatur.

4. La telefonen jobbe minst mulig mens den lader

Vårt siste råd for å unngå feil lading av mobiltelefonen er at man unngår at telefonen bruker unødvendig mye strøm mens den lader. Et eksempel på at telefonen kan bruke mye strøm uten at du er klar over det, er om dekningen er dårlig der du har valgt å lade telefonen. Hvis det er dårlig dekning, vil telefonen hele tiden polle nettet for å forsøke å få bedre kontakt. På grunn av dette bruker telefonen ekstra mye strøm. Det ideelle er kanskje om man kan slå av telefonen mens den lader, men da vil man ikke se hvem som har ringt, så de fleste ønsker ikke det. Man kan i alle falle slå av unødvendige funksjoner som Bluetooth, WiFi eller liknende mens man lader.

Har du gjort alle feilene og batteriet er kaputt?

Fortvil ikke, de aller fleste telefoner er mulig å bytte batteri på selv om de er “innebygget”. Og på alle iPhone modeller så kan vi bytte for deg, ellers kan du også kjøpe batteriet og verktøy og følge våres Guider og utføre jobben selv om du ønsker.

Ønsker du at vi utfører byttet for deg så kan du ta en titt her.

Og føler du deg trygg og ønsker å utføre det selv kan du finne din modell og batteri her.

maxresdefault-7

5 måter å øke hastigheten på telefonen din på

Mange opplever at telefonen blir tregere og tregere i flere situasjoner enn den var når den var ny. Dette skyldes forskjellige ting, i tillegg til at man får mer og mer funksjonalitet med nye operativsystemer. Jo mer funksjonalitet man har på i bakgrunnen, jo tregere blir telefonen. Når man har eldre telefoner merker man dette enda bedre da disse ikke nødvendigvis fungerer like perfekt med all den nye funksjonaliteten som er aktivert med alle app-installasjoner og med oppdateringer av operativsystemet.
Men dette er heldigvis ikke vanskelig, og det tar heller ikke lang tid.

Slå av uviktige skjermeffekter

Skjermeffekter er noe telefonprodusentene har introdusert for at din opplevelse med telefonen skal være fasinerende og litt spennende uten at det forstyrrer bruken av telefonen. Men etter en stund blir mange ganske lei av disse effektene, og de sinker faktisk også bruken av telefonen mer enn mange ønsker. Men denne funksjonaliteten kan slås av om man ønsker det.
På iPhone: Settings >> General >> Accessibility >> Increase Contrast >> Reduce Transparancy slås på
På Android: På Android må man gjøre dette under skjulte utvikler-innstillinger. De finner du på Settings >> About Phone / About Tablet. Finn Bulid number. Tapp flere ganger på dette nummeret. Før du har tappet 7 ganger får du et varsel om hvor mange flere ganger du må tappe det. Etter 7 ganger, får du tilgang på de skjulte utvikler-valgene. Så går du til Settings >> Developer options >> Windows Animation scale, Transition animation scale og Animator durator scale og slå dem av. For at disse skal forbli avslått, må Developer options forbli påslått.

Slå av app-oppdateringer i bakgrunnen

For at du skal få varsler og beskjeder fra apper, så betyr det at disse kjører i bakgrunnen. Hvis du som standard velger å slå på varsler fra apper, så vil du etter hvert få mange apper kjørende i bakgrunnen. Jo flere apper som kjører i bakgrunnen, jo tregere vil telefonen din være.
På iPhone: Settings >> General >> Background App Refresh. Du kan slå av av alle, eller spesifikke apper.
På Android: Settings >> Wireless and Networks >> Data usage. Tapp de tre prikkene på toppen til høyre, og så tapp Restrict Background Data.

Slå av nedlasting av apper og innhold

En annen ting som sinker telefonen din, er nedlasting av apper og innhold i bakgrunnen. Alt som skjer samtidig som du forsøker å gjøre det du ønsker å gjøre på telefonen, vil gjøre at telefonen blir tregere.
På iPhone: Under Settings >> iTunes & App Store >> Automatic downloads, slå av Music, App & Audiobooks og Updates.
På Android: Åpne Google Play Store og sveip ut navigerings-skuffen. Tapp Settings >> Auto-update apps og velg Do not auto-update apps.

Frigjør lagringsplass

Hvis man har en telefon med lite lagringsplass, så opplever man stadig at denne fylles opp. Mange lagrer både bilder, filmer og musikk på telefonen, og har man en telefon med 16GB eller 32GB minne, så blir dette raskt fylt opp av disse. Hvis man har lite lagringsplass tilgjengelig, må telefonen stadig rydde i bakgrunnen for å lagre det den trenger å lagre, og da går telefonen ekstra tregt. Man kan få oversikt over minnet og tilgang på å rydde på:
På iPhone: Settings >> General >> Storage og iCloud Usage. Man kan også frigjøre en del plass ved å velge å for eksempel lagre bilder på iCloud og velge å optimalisere lagringen på telefonen.
På Android: Settings >> Storage. På Android kan man også ofte velge å lagre på minnekort i stedet for på intern-minnet.

Myk-restart telefonen din

Et siste triks for å øke hastigheten på telefonen er å frigi minne som benyttes og apper som går i bakgrunnen uten grunn ved å ta en myk restart av telefonen din.
På iPhone: Trykk og hold inne Hjem og power-knappen. (på iPhone 7 og nyere så holder man av-knapp og volum ned inne).
På Android: Hold inne power og volum ned-knappene til den restarter.

Frigi plass på iPhone

Plassmangel er ofte et problem for iPhone-brukere som har telefon med laveste minne. Selv om man sletter unna, så opplever man stadig at det går fullt igjen. Dette er et problem man hele tiden må forholde seg til om man lagrer noe bilder og musikk på telefonen. Men det finnes heldigvis noen triks for å slippe å måtte holde på med dette hele tiden. I tillegg til at man manuelt kan slette unna apper, musikk og bilder, så er det også et godt triks å bruke iCloud-muligheten. Man har lagringsplass på iCloud inkludert med kontoen på inntil 5GB, og trenger ikke betale mye for å utvide dette. Man bør også sjekke om det lastes ned oppdateringer i bakgrunnen som fyller opp minnet.
Men utover dette finnes det andre triks for å lure telefonen til å rydde vekk ting som finnes andre steder. Det har også dukket opp et triks på nett som innebærer at man kan initierer leie av en film for å rydde plass.

Slette apper, bilder og musikk

Den viktigste metoden er den mest opplagte. Når det går fullt, så er den raskeste løsningen å slette apper eller musikk. Når du sletter bilder, blir ikke disse nødvendigvis slettet umiddelbart, selv om du sletter dem fra ”Nylig slettet”. Det kan ta litt tid før disse frigir plassen. Når man har en iPhone med lite lagringsplass, kan det være frustrerende å måtte gjøre dette rett som det er. Hvis man ikke har implementert andre løsninger, så kan dette være nødvendig ganske ofte. Bruk av iCloud kan være en bedre løsning. Man sjekker hvor mye plass som er igjen under Instillinger->Generelt->Lagring og iCloud-bruk.

Synkronisere bilder og annet til iCloud

Når man har såpass lite lagring, er det faktisk lurt å benytte seg av iCloud. Noen er faktisk blant dem som ikke ønsker at filene lagres i skyen, men for å utnytte plassen best mulig på telefonen, så kan det være lurt å aktivere iCloud-lagring. For skeptikerne der ute, så kan det nevnes at selv om du velger ”Optimaliser iPhone-lagring” så forsvinner ikke bildene. De bare lagres i et komprimert format og hentes på iCloud om du ønsker å se på versjonen i full størrelse. Ved å optimalisere lagringsmengden, så vil dette alltid frigi plass på iPhone slik at du ikke går tom for plass når du trenger det. Men det kan gå raskt å bruke opp den inkluderte plassen. I så fall, må du utvide lagringsplassen. Innstillinger for iCloud finner du under Instillinger->iCloud.

Et ikke-standard triks

Selv om man utfører stegene i de to forrige avsnittene, så er det ikke sikkert du får frigitt plassen umiddelbart. Men det finnes et triks for å fremskynde at man kan frigi plass på iPhone. Dette trikset er ikke en dokumentert løsning fra Apple, men er en løsning som brukere har kommet over ved en tilfeldighet. Hvis du åpner Videoer-appen og velger en film som krever mer plass en du har tilgjengelig, så kan du klikke på ”Leie”. Det er viktig at du velger ”Leie” og ikke kjøp, da dette ikke krever noen betaling fra deg når du ikke har plass til å laste ned filmen. Da du ikke har nok plass, vil du snart få en melding som foreslår at du kan gå inn på innstillinger for å sjekke plassen, eller avslutte. Hvis du velger å gå inn på innstillinger, så vil du se at du har fått mer plass. Men dette gjelder kun hvis du har noe plass å frigi. Det vil si at det finnes backup av bilder og annet på iCloud slik at iOS kan komprimere det du har på telefonen.

Automatisk nedlastede iOS-oppdateringer

Hvis man har slått på automatisk oppdatering av iOS, så vil man også oppleve at nye oppgraderinger lastes ned i bakgrunnen og opptar plassen. Disse kan også slettes under Lagring og iPhone-bruk.

Ved hjelpe av disse rådene, så bør du få plass på telefonen din.

Samsung Galaxy S8 og S8+

Samsung Galaxy S8 og S8+ lanseres på det norske markedet den 28/4. Den er allerede i dag mulig å forhåndsbestille. Dette er et produkt som gir smart-telefon en ny mening. Telefonen er ikke lenger bare en telefon, men blir mer en enhet som blir en del av din mediehverdag. Du kan kjøpe flere typer tilbehør som gjør den til et verktøy som kan brukes i et digitalt økosystem. Du kan blant annet benytte den sammen med et VR-headset, smarte klokker, og du kan benytte en docking, DeX, som gir deg mulighet til å benytte telefonen som en PC med keyboard og mus for enda bedre brukergrensesnitt. Den har ellers mulighet for å benyttes som fjernkontroll ved hjelp av appen Samsung Connect, og du kan få intelligent assistanse ved hjelp av Bixby.

Samsung Galaxy S8 kommer med en 5,8” skjerm, mens Samsung Galaxy S8+ kommer med en 6,2” skjerm. Den nye prosessoren som kommer med Samsung Galaxy S8 og S8+, er en 10nm-prosessor som har en Octa-core-kjerne. Dette åpner for nye muligheter i tillegg til vesentlig ytelsesforbedring. Du vil få en telefon med hele 4GB RAM og 64GB intern-minne. Det er mulig å utvide minnet med 256GB ved hjelp av microSD-kort. Batteriet har hele 3000mAh og kan både hurtiglades og lades trådløst. Hovedkameraet på telefonen er på hele 12MP, mens frontkameraet er på 8MP. Kort sagt er dette en temmelig kraftig smarttelefon som gir deg mage nye muligheter.

Octa-core prosessor

Octa-core-prosessoren som følger med disse modellene, åpner for nye muligheter med kjøring av flere prosesser samtidig, som gjør at du kan jobbe med flere funksjoner på samme tid. Med en kraftig prosessor som dette, og dockingstasjonen som er tilgjengelig, så kan kapasiteten til denne telefonen konkurrere med mange PC-er på markedet. Dette er et produkt som vil gjøre det enda vanskeligere å selge PCer når man får såpass god funksjonalitet ved hjelp av telefonen som kan utnyttes til det maksimale ved hjelp av docking-stasjonen.

Glass-design

Samsung har valgt å produsere telefonen med front og bakside av solid glass, noe som gjør at den skal tåle ganske mye. Glass design gir en telefon et stilig utseende som også gir et tillitsfullt inntrykk for brukerne. Kantene er avrundet slik at telefonen skal være behagelig å benytte og at den skal passe godt inn i håndflaten. Ved at man utnytter så mye av overflaten på fronten som mulig, så får man hele 5,2” skjermflate på Samsung Galaxy S8. Samsung Galaxy S8+ gir deg hel 6,2” og boltre deg på.

 

Mobil-reparasjoner

Når uhellet har vært ute og du får ødelagt mobiltelefonen, vil mange bli ganske frustrerte da de ikke lenger har tilgang på all informasjonen som finnes på telefonen eller all den funksjonaliteten de er blitt avhengige av. Mange ungdommer fortsetter å bruke telefonen selv om den har fått skjermen ødelagt, uten å tenke på at dette kan gjøre skaden større. Om man har barn eller ungdommer i hus, så oppdager man raskt at nesten alle har en eller annen skade på mobiltelefonen sin. Mange er ikke klar over at det er mulig å få reparert de fleste skader uten at det er altfor dyrt. Mange telefoner, spesielt iPhone, er laget på en måte slik at man kan få inntrykk av at man ikke kan reparere den uten å ødelegge den, men leverandøren har tatt høyde for at skader kan forekomme, og det er mulig å bytte de fleste deler, selv om man må jobbe med ganske små deler.

Når du bestiller reparasjon av mobiltelefon hos oss, kan du gjøre det på flere måter. For at du skal få raskest mulig service, er det praktisk å bestille reparasjon ved hjelp av nettsidene våre. Her kan du spesifisere hvilken telefon du har, i tillegg til å spesifisere hvilke skader du har fått på telefonen. Når du har lagt inn informasjonen som vi ønsker for din reparasjon av mobiltelefon, så kan du velge om du sender den til oss, om du selv leverer den og henter den, om du benytter vår drop-in-tjeneste, eller om du ønsker å kjøpe deler for å reparere mobiltelefonen selv.

Reparasjon per post

Når du velger reparasjon av mobiltelefon via posten, så må du regne med at det går 7 dager før du har mobiltelefonen igjen. Selv om vi starter reparasjonen den dagen vi mottar telefonen, så må vi beregne ekstra tid på grunn postgangen. Selv om du har sendt telefonen med post, så er du velkommen til å komme innom å hente telefonen når den er reparert slik at du får den tilbake så raskt som mulig. Men du behøver ikke å kun vente til telefonen dukker opp i postkassa. Du kan når som helst chatte med oss eller maile oss for å få informasjon om hva som skjer med din reparasjon av mobiltelefon. Vi tilbyr også reparasjon for bedrifter. Ved å sende oss telefonen, så får du den raskt tilbake til din ansatte i god stand.

Avtal innlevering for reparasjon

Ved hjelp av nettsidene kan du avtale innleveringen slik at vi kan forberede reparasjon av mobiltelefonen før vi mottar telefonen. Du kan benytte våre nettsider også om du ønsker å levere inn telefonen personlig, og ikke bare om du sender den per post. Det er også mulig med drop-in-reparasjoner. I så tilfelle sjekker vi at vi har alle deler inne når du kommer og du får beskjed om når du kan komme innom å hente telefonen igjen.

Drop-in-reparasjon av mobiltelefon

Hvis du ønsker å få utført reparasjon av mobiltelefon så raskt som mulig, er drop-in-reparasjon løsningen for deg. Kom innom når du kan, og vi reparerer telefonen på kort tid om vi har de nødvendige delene på lager. Hvis du avtaler reparasjonen i forkant, så er du sikker på at vi har de nødvendige delene, men som oftest kan vi utføre reparasjon av mobiltelefonen din når du kommer innom. Ved drop-in-reparasjon av mobiltelefonen, så kan du gjerne vente hos oss mens vi reparerer telefonen. Vi ordner en kaffe mens du venter. Når reparasjonen er fullført, så kan du betale med kort.

Egen reparasjon av mobiltelefoner

Du kan også velge å utføre reparasjon av mobiltelefonen din selv. Da kan du bestille delene du trenger på nettsidene våre, og vi sender dem til deg. Vi har også det nødvendige verktøyet for salg slik at du kan få åpnet telefonen uten å skade den ytterligere.

Rykter om iPhone 8

Ryktene svirrer om at en ny iPhone 8 er planlagt. Den er planlagt å slippes om 6 måneder. I forhold til ryktene, så kan dette bety en del endringer på iPhone, både i forhold til egenskaper og i forhold til design. En stor endring er at de vurderer å gå bort fra lightning-standarden, og erstatte den med USB-C. Flere av ryktene forteller mest om hvordan skjermen skal være. Det vil komme 3 forskjellige skjermstørrelser. En 4,7”-versjon, en 5,5” og en 5,8”. 5,8”-skjermen vil være en skjerm som er avrundet i kantene og blir topp-modellen. For å få til større skjerm, ryktes det at man dropper hjem-knappen til fordel for en skjerm som inkluderer fingeravtrykk-sensor, i tillegg til at man prater om et funksjonsområde som kan likne noe på touch-pad-en på Mac, som også har virtuelle taster. Selv om Japan Display, som benyttes til Iphone, kommer med en OLED-skjerm, så er disse foreløpig ikke tiltenkt iPhone 8. De antas å  først komme på en senere modell. Man prater også opp om en foldable modell.

 

10 år med Apple iPhone

I dag er det 10 års jubileum av Apple iPhone. For ti år siden avduket grunnlegger Steve Jobs den første Apple iPhone. Apple har i dag delt et tilbakeblikk  på akkurat hvor revolusjonerende enheten har vært, CEO Tim Cook bemerker i pressemeldingen at de mer enn noensinne, iPhone redefinerer hvordan forbrukere bruker, arbeider, kommuniserer og underholder, i typisk Cook språk, han ertet også med at “det beste er ennå ikke kommet for iPhone.”

Her kan du se Steve Jobs lanserer den første Apple iPhone i 2007


Status idag er som sikkert kjent for de fleste iPhone 7 og iPhone 7 pluss:

-Verdens mest populære kamera er enda bedre med en 12-megapixel objektiv
-Optisk bildestabilisering
-f / 1.8 blenderåpning som fanger opp 50 prosent mer lys, samt fanger bredt fargespekter
-Åpner for mer levende farger med flere detaljer, selv i lite lys, mens iPhone 7 Plus tilbyr også en dual-linse kamera med portrettmodus og opptil 2X optisk zoom.
-A10 Fusion chip er den kraftigste chip noensinne i en smarttelefon, med behandlings ytelse 120 ganger raskere og grafikkytelse 240 ganger raskere i iPhone 7 enn den originale iPhone.
-Stereohøyttalerne gir fantastiske og engasjerende lyd som er to ganger høyere enn iPhone 6s, med økt dynamisk område på lyd og en høyere kvalitet høyttalertelefon.
-En helt nydesignet chassi som resulterer i den første vannbestandig iPhone som gir beskyttelse mot sprut, søl og støv som aldri før.
-Den smarteste, mest fargerike Retina HD-skjerm noensinne i en iPhone, med et bredt fargespekter for kino-standard farger, større fargemetning og den beste fargebehandling i smarttelefon markedet

Software kanskje det viktigste i en smarttelefon idag for å utnytte hardware på en best mulig måte.

iOS 10 var den største oppdateringen noensinne, med innovasjoner inkludert:
-Bringer kraften i App Store til Meldinger
-Memories i Bilder appen
-Sirikit for utviklere slik at apps kan snakke med Siri
-En ny  hjem app som lar brukerne enkelt og sikkert sette opp, administrere og kontrollere sine hjem på ett sted
-En forbedret Maps app som er enda enklere og mer intuitivt å bruke
-Større klarhet og enkelhet til alle aspekter av Apple Music erfaring
-Støtte for å bryte nyhetsvarsler og betalt abonnement i Nyheter-applikasjonen.

Vi i Mobilverkstedet.no gratulerer Apple med 10 års jubileum av telefonen vi elsker!!

Touch disease på iPhone

Touch disease er et problem for flere brukere av iPhone 6 og iPhone 6 Pluss. Brukere som er utsatt for problemet, opplever at skjermen på telefonen slutter å reagere på touch. Foreløpig har ikke Apple anerkjent dette som et problem, og har heller ikke kommet med en god løsning for å fikse problemet. Det betyr at om man blir utsatt for dette, kan man risikere at telefonen ikke fungerer og man må bytte telefon eller få den reparert. Ulempen med løsninger for dette problemet er at man ikke har noen garanti for at telefonen er i orden etter reparasjonen. Da Apple ikke har gått ut med en offisiell uttalelse om hva det skyldes, kan man risikere at det er oppstått flere feil som gjør at problemet er vanskelig å fikse.
Det er bred enighet om at problemet oppstår på grunn av problemet med at iPhone 6 og 6 Pluss er noe bøyelig. På grunn av dette, kan kretskortet i telefonen stadig bli utsatt for at det bøyes, og man kan få skader på komponenter i telefonen som er vanskelig å identifisere. Det finnes løsninger for å fikse problemet selv, eller man kan få en mobil-reparatør til å forsøke å løse det. Men det er vanskelig for reparatøren å gi garanti på denne reparasjonen da feilen kan ligge flere steder.

Hvordan kan man identifisere problemet?

Hvordan vet man at man er utsatt for dette problemet? Touch disease for iPhone 6 og iPhone 6 Pluss starter med at man får en grå linje som flimrer på skjermen over statuslinjen. Dette i seg selv kan være plagsomt da det dekker over deler av skjermen. Etter en stund kan man da oppleve at telefonen slutter å reagere på touch, og at den dermed ikke vil fungere som den skal. Når man først er blitt utsatt for dette problemet, er det lite man kan gjøre for å løse det, annet enn å forsøke å få den reparert. Men som nevnt, så kan man ikke gi garantier for at reparasjonen løser problemet, og da er man like langt.


Touch disease

Hva forårsaker feilen?

Siden Apple ikke offisielt har bekreftet hva som er feil, så blir forsøk på å analysere problemet stort sett spekulasjoner. Men man mener at det har en sammenheng med at iPhone 6 og iPhone 6 Pluss er bøyelige. Dersom telefonen blir utsatt for mye ytre press, som for eksempel når den tas ut av lomma med litt for mye kraft, om man har den på baklomma når man setter seg, eller om man mister den i bakken, så kan man oppleve at kretskortet inne i telefonen bøyes. Man vet ikke eksakt hva som er problemet, og kan derfor ikke uten tvil påpeke hva feilen er.

Mulige løsninger

Det finnes mulige løsninger, men garantier for resultatet av disse løsningene kan man ikke gi. Da man ikke vet bestemt hva som er feilen, så kan man bare gjøre forsøk på å løse problemet. Med noe flaks i tillegg til teorier om hva feilen er, så er det mulig å løse situasjonen, men mulighetene er store for at man ikke finner ut hva som er feil. Man kan levere inn telefonen til reparasjon. Du kan forsøke selv, men uten riktig verktøy, kan dette være en kompleks prosedyre, og du vil selvsagt ikke ha noen garanti når du forsøker å løse problemet selv heller.

Hvordan unngå problemet?

Dersom teoriene er korrekte, at touch disease skyldes at telefonen bøyes, og dermed også kretskortet, så er en løsning å unngå at telefonen blir utsatt for ekstreme ytre påvirkninger. En enhet som brukes så mye som en telefon vil hos de fleste bli utsatt for en del, og det kan være vanskelig å unngå at ikke telefonen noen ganger kan bøyes noe. Dersom det er en feil i konstruksjonen, så er det ikke sikkert forsiktig behandling heller unngår at du får touch disease på telefonen din.

Keywords: Touch disease, iPhone 6

LuMee, det populære selfie dekselet

Du finner dekselet på tilbud her!

Uansett hva dine tanker er rundt Kim Kardashian West, må du innrømme en ting – hennes selfiegame er sterkt. Ikke verken tid eller råd til å ansette profesjonelle fotografer og belysning spesialister til å følge deg rundt og ta bilder? Hvordan har du da tenkt til å konkurrere med hennes høykvalitets Instagramstream? Svaret er selfiehjelpemiddelet LuMee. Den perfekte selfie er ikke tatt med bare iPhone – du trenger ekstra boosters, som fancy belysning, trådløse fjernkontroller og objektiver for din iPhone, for å mestre selfieteknikk. Selvfølgelig må du bruke all denne maskinvaren uten å se ut som om du bruker noe utstyr , fordi den perfekte selfie treffer også nøyaktig balanse av profesjonell lyssetting, iscenesettelse, makeup og helt naturlig. Bildene må si ” #WokeUpLikeThis , uten å se ut som du faktisk … nettopp våknet. Det er ikke lett å mestre, må jeg innrømme – men dette selfieproduktet vil hjelpe deg å gå fra nybegynner til proff over natten!

LuMee light-up case

Nøkkelen til en god selfie er flott belysning. Men med mindre du tar selfies i profesjonelt opplyste foto studio (noe de fleste ikke gjør ), er det vanskelig å finne den perfekte belysningen. Velkommen LuMee selfiedeksel! Et hardplastetui med sitt eget innebygde selfielys. Tenk dårlig baderomsbelysning, men på en god måte. LuMee har to lys, med ultraflatterende strimler av lysdioder langs sidene, slik at du får det perfekte myke, glødende lyset hver gang. Dekselet går på eget batteri (det lades via MicroUSB) og har en knapp på baksiden som fungerer som strømbryter og dimmer – trykk på knappen én gang for å slå LuMee på og trykk og hold knappen for å dimme lys (trykk og hold knappen igjen for å heve lysene). Ifølge LuMee vil batteriet vare rundt to faste timer på full lysstyrke og 36 timer på den laveste innstillingen. Fordi du bare bruker LuMee for å ta selfies, vil det holde i rundt to uker mellom hver lading.


Topp: Ingen blitz, ingen Lumee, ingen editering. Bunn: Med LuMee. Stor forskjell (selv om du kan oppdatere oransje farge med et ekstra filter).

Som selfieblitz, er LuMee utmerket. Lysene er lyse og varme (med en gulaktig, i motsetning til blåaktig fargetone ) og det gir deg virkelig en flott belysningseffekt. Når du først setter på LuMee dekselet på din telefonen, vil du aldri ta det av igjen – det er så utrolig bra. Det kan være litt hardt å ta av og på, så hvis du ofte tar av/på deksel for å bruke objektiver eller annet tilbehør, kan det være lurt å tenke to ganger ang LuMee-dekselet.

Du finner dekselet på tilbud her!

iOS 9.3 er tilgjengelig i dag , og det vil hjelpe deg å sove bedre

Apple har nettopp annonsert at iOS 9.3 er nå tilgjengelig for nedlasting. Sjekk dine oppdateringer ved å gå til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering for å se om iOS 9.3 er klar for nedlasting. 

Apples iOS 9.3 ser ut til å være en av de største oppdateringene til iOS 9 ennå, forbedringer kommer til flere apps, inkludert Notes, Apple News, CarPlay, og mer. Det er også en etterlengtet funksjon av hele systemet som heter Night Shift, som rolig toner ned søvnforstyrrende skjermer.

Nye iOS vil faktisk ikke være tilgjengelig før en gang denne våren, men hvis du ønsker å få hendene på de nye funksjonene i dag, kan du – med iOS 9.3 Public Beta. Det pleide å være slik at kun registrerte utviklere kan få tak i beta-versjoner av den neste iOS, men Apple har gjort en forandring i kjernen. 

Nå kan alle som ønsker å prøve ut nyeste iOS beta gjøre det, og i denne guiden viser vi deg hvordan. Selvfølgelig, innholdet i betaversjoner kan være litt buggy. Når det er sagt, noen brukere vil kanskje ikke merke noen store problemer og finne beta helt brukbar. På oppsiden, kan du alltids nedgradere enheten og gjenopprette enheten til slik den var før.

iPhone SE utgivelsesdato, nyheter og funksjoner

En 4 – tommers tilbakeblikk med det 21. århundrets specs

IPhone SE er her , og vi har fått alle detaljene du trenger å vite om Apples nye 4-tommers iPhone. Den er på høyde med 4,7 – tommers iPhone 6S og 5,5 – tommers iPhone 6S Plus , som gir kundene en trio av håndsett størrelser å velge mellom – og tre forskjellige prisgrupper også.

Ingen er spesielt billi , men i det minste er det nå et rimeligere alternativ takket være iPhone SE.

iPhone SE design

IPhone SE er identisk med iPhone 5S, som er iPhonen den erstatter. Det betyr at et premium metallkabinett, en fysisk hjemtasten med Touch -ID og dimensjoner som betyr at det vil passe perfekt i håndflaten din, lomme og bag. Den har følgende mål: 123.8mm x 58.6mm x 7.6mm, det samme som iPhone 5S og har vekten på 113g. Kameralinsen på baksiden er også i sammeenheng med bakdekselet, i motsetning til at det stikker ut slik som 6s og 6s pluss. Når det gjelder farger, har du fire å velge fra: sølv, gold, space grey og rose gold.

iPhone SE display

IPhone SE har en 4 – tommers Retina-skjerm, noe som gjør den perfekt for enhåndsbruk. Oppløsningen forblir på 1136 x 640, som er den samme som iPhone 5S, med en pikseltetthet på 326ppi.

iPhone SE power

Du vil finne en Apple- A9 -prosessor og M9 bevegelse prosessor inne i iPhone SE – det er de samme chips du finner i iPhone 6S og 6S Plus. Det gjør iPhone SE 30 % raskere enn den telefonen den erstatter, så hvis du ønsker å hoppe fra en gammel 4 -tommers iPhone til den nye, vil du merke stor forskjell.

iPhone SE operativsystem

Ingen overraskelser her, iPhone SE kjører iOS 9.3 – den nyeste operativsystemet fra Apple som ble lansert samtidig på telefonen.

iPhone SE kamera

Igjen, så er iPhone SE i tråd med Apples to aktuelle flaggskip, her finner du 12MP iSight-kameraet på denne nye iPhone som inkluderer firmaets Live Bilder, Focus piksler, 4K videoopptak og ekte tone flash. I mellomtiden på forsiden er det en 1.2MP snapper for dine selfies og Facetime -samtaler. Det er en liten skuffelse iforhold til iPhone 6S og 6S Plus som har begge sport 5MP front kamera.

iPhone SE flere specs

Det er NFC i iPhone SE, slik at du kan bruke Apple Pay for kontaktløs betaling, noe iPhone 5S ikke kunne gjøre.

iPhone SE utgivelsesdato

iPhone SE kan forhåndsbestillinges den 24. mars, men håndsettet kommer i salg 31. mars.

iPhone SE price

IPhone SE starter på 4790,- for 16 GB-modellen, mens 64GB varianten vil koste deg 5890,-. Det gjør det billigere enn 6S og 6 modeller Apple vil fortsette å selge.

For:

-Flott design
-3D Touch imponerer
-Stabil OS

Imot:

-Dårlig batteri
-Live Bilder fungerer ikke alltid
-Pris er høy for en lav – oppløsning skjerm

Apple sier iPhone ” Error 53 ” er for å beskytte kunders sikkerhet

Sikkerhetstiltak er nødvendig for å hindre bruk av falske deler, sier selskapet, etter at tusenvis av brukere er berørt. 

Apple slår tilbake mot kritikken av sin kontroversielle meldingen ” Error 53 ” på iPhone, hevder det er en del av et tiltak for å beskytte kunders sikkerhet. 

På fredag kunne The Guardian avsløre hvordan tusenvis av iPhone 6 brukere har hatt sine enheter, som kostet tusenvis av kroner, fått den defekt etter feilmeldingen. Problemet er knyttet til telefonens hjem-knapp, som inneholder en Touch ID avtrykk leser som kan brukes til å låse opp telefonen i stedet for å legge inn en firesifret sikkerhetskode. 

Hvis telefonen er skadet og en ikke autorisert Apple verksted erstatter knappen, og man oppdaterer operativsystemet vil den oppdage at en uorginal komponent er brukt, da enheten låses med error 53. Det er ingen kjent måte å bringe den tilbake til livet. Mange iPhone 6 eierne har blitt klar over problemet når du installerer oppdateringen til iOS , Apples operativsystem for iPhone og iPad . Det er uklart nøyaktig hvor mange som har blitt berørt .

I en uttalelse etter utgivelsen av The Guardians historie, sa en Apple- talsmann: ” Vi tar kundens sikkerhet svært alvorlig og Error 53 er resultatet av dette og er utformet for å beskytte våre kunder. iOS sjekker at Touch ID sensor i din iPhone eller iPad riktig og matcher med enhetens andre komponenter. “Hvis iOS finner en mismatch, mislykkes sjekk og Touch ID , også for Apple Pay bruk. Dette sikkerhetstiltaket er nødvendig for å beskytte enheten din og forhindre en ikke orginal Touch ID sensor blir brukt. Hvis en kunde møter Error 53, oppfordrer vi dem til å kontakte Apple Support. ” Imidlertid har enkelte brukere også møtt Error 53 meldinger selv om enheten ikke har blitt endret eller reparert på noen måte. Det er hva som skjedde med amerikanske teknologiskribent Mike Wehner fjor da hans iPhone 6 led forbigående problemer med Touch ID sensor.

Selv om han var i stand til å få en erstatningsenhet på en Apple-butikk, så har tusenvis av brukere som har telefoner som har blitt reparert ikke vært så heldig. Når tredjeparts maskinvare er installert på din enhet, anser Apple sine vilkår og betingelser for å ha blitt brutt og dette har tvunget mange eiere å bidra til kostnadene ved en ny telefon selv. Mange Apple-kunder forlot rasende på selskapets holdning, en Guardian leserkommentarer : “Jeg tror de har gjort en fakta tilpasning til et lite gjennomtenkt og gjennomført sikkerhetssystemet på iPhone. De hadde ikke riktig vurdert konsekvensene av tredjeparter erstatte deler på telefonene, enten disse var planlagte endringer eller ikke.

“De trodde ikke på kundene i det hele tatt (Apple er arrogante nok til å gjøre dette). Eller de bestemte seg for at det ikke er deres problem hvis kundene gjør noe annet enn hva de anbefaler. Vi får håpe Apple nå innser at det er deres problem!? De blir nødt til å sortere det ut .” En leser av Boing Boing teknologi blogg sa Apple burde ha annonsert det faktum snarere enn å holde det skjult.

” Hvis de inkluderte en advarsel i pakken ” tukle motstand” funksjon som fungerer ved ikke- Apple – autoriserte reparasjon kan forveksles med svindel forsøk, og føre til at telefonen blir deaktivert ‘, så ville man være forberedt … Å skjule funksjonen før salg, og bare selv å avsløre det etter gjentatte ganger å ha blitt presset til det. Hadde Apple presentert det som en nyttig funksjon så ville det blitt mer godtatt, isteden ble det en bombe og mange negative omtaler . ” 

Apple aksjer har falt mer enn 20 % de siste tre månedene, noen investorer begynner å tvile på om de kan opprettholde den fremragende vekst  siden den iPhonen kom i salg for åtte år siden. Selskapet har basert salget av smarttelefonen for omtrent to tredjedeler av inntektene sine. Sist periode var Apple iPhone salget uten vekst for de tre siste månedene til desember, med ca 74.8m enheter kjøpt i kvartalet. Sin nyeste enhet, Apple Watch, har de ikke klart å fange forbrukernes fantasi og iPad- salget er også et lysbildet. Mye er derfor lagt opp på suksessen til iPhone 7, som ventes å bli utgitt i september, med avtagende globale smartphone salg kan gjøre at det blir en vanskelig prestasjon å trekke, selv for Apple.

Kilde: theguardian

 

Hva er nytt i iOS 9.3? Den største oppdateringen etter iOS 9.0

Apples iOS 9.2.1 -oppdateringen er fortsatt i testing, men det stoppet ikke selskapet fra å overraske oss med en iOS 9.3 beta i morges. IOS 9.3 beta er en av de største oppdateringene til iOS 9 til nå, innføre en ny Night Shift funksjon og forbedre flere eksisterende apps, inkludert Notes, Apple News, Helse, CarPlay , og mer. Vi har samlet opp en fullstendig liste over endringer og nye funksjoner i iOS 9.3, å gi dere lesere et klart bilde av hva dere kan forvente å se når iOS 9.3 slippes offentlig. Night Shift – Night Shift er en ny funksjon som er designet for å kutte ned automatisk på mengden blått lys en iOS- brukeren er utsatt for om natten ved å skifte til flere gule toner for iPhone eller iPad -skjermen . Studier har antydet blå lyseksponering om natten kan forstyrre døgnrytmen , noe som gjør det vanskeligere å sovne.

Night Shift innstillinger er tilgjengelige i «Display og lysstyrke » i Innstillinger- appe. I denne delen er det en ny mulighet til å veksle på » Blue Light Reduction » og sette skjermen til å være kjøligere eller varmere . En tidsplan alternativet lar brukerne sette en egendefinert tidsplan eller velge å slå på Night Shift fra solnedgang til soloppgang. Hurtig handlinger – på iPhone 6s og 6s Plus, det er nye 3D Touch raske Initiativer for flere av de lager apps, inkludert Vær, Innstillinger, Kompass, og helse. Været for raske Handlinger tillater deg å se været der du er eller for lagrede steder i appen. Innstillinger inneholder nyttige snarveier for å få tilgang til Bluetooth, Wi – Fi, batteriet og bagrunns alternativer. Helse snar-Handlinger gir tilgang til medisinsk ID eller en brukers dashbordet, mens Kompass har nå mulighet til å åpne direkte til kompass eller nivået.

Det er også nye hurtigvalg alternativer for App Store og iTunes Store- apps. For App Store app, Hurtigvalg inkludere nå » Oppdater alle » for å oppdatere alle programmer samtidig fra Hjem-skjermen , og » Kjøpt » for å åpne opp for en liste over alle kjøpte apps. For iTunes Store , nye alternativene inkluderer «Vis Downloads » og » Kjøpte «.

Notes – Det er en ny mulighet til å bruke Touch -ID eller et passord for å beskytte notater app . Med denne aktivert, vil Notater be om enten brukerens PIN-kode eller et fingeravtrykk når du åpner Notater-programmet . Passordbeskyttelse for Notes er tilgjengelig i Innstillinger, men det ser ut til at funksjonen kan være ikke-fungerende på det nåværende tidspunkt. Det er også nye alternativer i Innstillinger for å organisere notater etter dato Redigert, Dato opprettet, eller tittel.

Nyheter – Apple har forbedret nyheter app i iOS 9.3 for å gjøre det mer skreddersydd til hver enkelt persons interesser. Den For Deg delen er også innlemme trending emner og spesifikke plukker fra Apple redaktører for å hjelpe brukerne bedre oppdage innhold. Andre nye funksjoner er en ny liggende visning for Nytt på iPhone, in-line video-avspilling for videoer i nyhetssaker, og raskere innholds oppdatering når du åpner nyheter appen.

Helse – I Helse appen, når man ser på vekt, trening, og Sove kategorier, helse nå linker til applikasjoner du kan laste ned som vil tillate deg å samle inn disse dataene. Helse speiler også Apple Watch, bevegelse, mosjon, og oppreist data i en ny «Aktivitet » grensesnitt, og det viser dine mål. De nye helse funksjoner i iOS 9.3 er ikke funksjonell ennå, så det nye grensesnittet og programforslag var ikke tilgjengelig på våre iOS-enheter som kjører iOS 9.3.

CarPlay – Flere CarPlay apps har blitt oppdatert for å bringe dem i tråd med iOS apps på iOS 9. Apple Music CarPlay appen omfatter nå Ny og for deg seksjoner for bedre musikk oppdagelse, og et nærliggende funksjon i Maps tilbyr bedre tilgang til informasjon om hva som er like ved, og gir forslag til lokale bensinstasjoner, restauranter, kafeer, og mer. Sammen med iOS 9.3, også gitt Apples en omfattende liste over alle bilene i USA og andre land som tilbyr CarPlay støtte. Apples listen inneholder mer enn 100 2016 og 2017-modeller fra 22 bilprodusenter som Audi, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroën, DS Biler, Ferrari, Ford, GMC, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Porsche, Peugeot, Seat, Skoda, Suzuki, Volkswagen og Volvo.

Utdanning – iOS 9.3 inkluderer flere Utdanning rettede funksjoner, inkludert delte iPads for studenter, en ny Klasserom app, en Apple skoleleder, og forbedrede Apple ID administrasjonsfunksjoner.

Apple Watch – Med iOS 9.3 og watchOS 2.2, er iPhone stand til å pare med mer enn én Apple Watch. Begge oppdateringene er nødvendige, med hver klokke kjører watchOS 2.2 og iPhone som kjører iOS 9.3. WatchOS 2.2 ble sådd til utviklere sammen med iOS 9.3.

Live photos – På iPhone 6s , er det en ny mulighet til å lagre en full oppløsning bilde fra en Live Photo . Når du bruker Share Sheet , velge » Kopier» nå gir en mulighet til å skape et stillbilde kopi av en Live Photo.

Lommebok / Apple Pay – I Lommebok og når du bruker Apple Pay , er det nå en mulighet til å åpne en applikasjon som er knyttet til et pass eller kredittkort . For eksempel på en Southwest boarding pass, det er et nytt ikon som vil åpne Sydvesten app når avlyttet.

Siri – Siri har blitt oppdatert i iOS 9.3 til å omfatte følgende språk: Malay ( Malaysia ) , finske ( Finland ) , og hebraisk ( Israel).

App Switcher – iOS 9.3 inkluderer haptisk feedback når du bruker Force Touch app switcher på en iPhone 6-ere eller 6s Plus. » Peek » feedback leveres når første åpne app switcher , og en full » Pop» tilbakemelding er gitt når du trykker videre for å åpne den helt .

Kilde: Macrumors

iPhone 7 kan bli tynnere, og kanskje vanntett?

Apple iPhone 7 kan få trådløs lading og bli tynnere med vanntett chassis uten hodetelefonutgang , dette ifølge en ny rapport fra Fast Company som er i tråd med tidligere iPhone 7 rykter fra den asiatiske ryktekjeden.

Ifølge en kilde med “kunnskap om selskapets planer , ” Fast Company sier iPhone 7 vil ikke inkludere en hodetelefonkontakt i et forsøk på å gjøre enheten enda tynnere enn iPhone 6s. Enheten vil også ” svært sannsynlig ” være vanntett og støtte noe form for trådløs lading.

Apple sies å jobbe med Cirrus Logic å tilpasse lydbrikkesettet i iPhone til å fungere med Lightning -port. Uten 3,5 mm hodetelefonutgang, vil Lightning port, som i dag brukes til lading, også brukes til å overføre lyd til hodetelefoner med kabel. Brikkesettet kan også omfatte ny støyreduserende teknologi for å fjerne bakgrunnsstøy under musikkavspilling og telefonsamtaler.

Ifølge kilde Fast Company, kan Apple ikke sende Lighnint-tilkoblede EarPods sammen med iPhone 7, i stedet velger de å selge støydempende Lightning-tilkoblede hodetelefoner separat under sin Beats merkevare. Det er ikke klart om det betyr at iPhone 7 vil komme med noen EarPods eller om Apple vil sende standard EarPods med noen form for adapter.

Mens kilde Fast Company hevder å være sikker på fjerning av hodetelefonkontakten, er det også rykter om at det mulig vil være inkluderte en trådløs variant av Earpods. Apple sies å være i arbeid med disse på det nåværende tidspunkt, men Fast Company advarer at funksjoner kan bli trukket i forkant av når iPhone 7 går i produksjon.

Trådløs lading er en funksjon som har vært lenge ryktes for iPhone, og det er absolutt teknologi som Apple har vært med å utforske i mange år, basert på patenter og tidligere iPhone og Apple Watch rykter. Et vanntett iPhone 7 chassi laget av en ny ikke – aluminium kompositt materiale er et rykte som først dukket opp for noen måneder siden. Flere rykter har antydet det nye materialet vil også tillate Apple å gjøre unna med de prominente antenne band som var inkludert på iPhone 6s.

 

Philips-M2L-iPhone-Trio

Fjerning av hodetelefonkontakten ble først rapportert av japanske nettstedet Mac Otakara og har siden blitt støttet opp av forsyningskjede ryktene, men Apple har vært med å legge grunnlaget for eliminering av jack i flere måneder. I 2014 introduserte selskapet en ny MFi program for å tillate tredjeparts produsenter å utvikle hodetelefoner som kobles til iOS- enheter over Lightning, banet vei for Lightning utstyrte hodetelefoner som Philips Fidelio M2L.

Mark Sullivan, som skrev dagens rykter, har litt av en blandet track record i stykkene han skrevet for Fast Company og Venturebeat. Hans kilder har tidligere nøyaktig spådd noen iPhone 6 funksjoner som Qualcomm MDM9825 LTE chip, men han har også rapportert at Apple jobbet med Swatch å utvikle Apple Watch, et ​​rykte som viste seg å være usanne.

Apples iPhone 7 og 7 Plus er forventet å bli lansert i september 2016. Sammen med de ovennevntes rykter ang funksjoner, vil enheten også inkluderer en oppgradert A- serien prosessor, og det kan omfatte funksjoner som et forbedret kamera. Andre rykter spesifikke for iPhone 7 Plus har antydet at det kunne inkludere en 256 GB lagring alternativet, et 3100 mAh batteri og 3GB RAM.

Vi er spente 🙂

Kilde: macrumors

Det ryktes om at Apple kutter ut hodetelefon utgangen på iPhone 7

Det ryktes at Apple planlegger å kutte 3,5 mm hodetelefonkontakten på iPhone 7, dersom nye rapporter stemmer.

Den vanligvis pålitelig 9to5Mac siterer en japansk blogg. Tanken, tilsynelatende, er at ved å kutte standard hodetelefonutgangen, så kan man gjøre den neste iPhone “mer enn 1 mm” tynnere.

I stedet vil hodetelefoner kobles til enten via iPhone Lightning porten, eller trådløst via Bluetooth. I det som er uten tvil en massiv tilfeldighet, så eies Beats av Apple, et selskap som lager dyre hodetelefoner og som kan antagelig forvente en massiv oppsving i salg, om Apple bestemmer seg for å kutte ut med tiår gamle hodetelefon standarden.

Hva er nytt i iOS 9?

Onsdag 16 september, fikk alle tilgang til å laste ned iOS 9 på sin iPhone og iPad. Her har vi listet opp noen grunner til å laste det ned om du ikke allerede har gjort det, eller om du er usikker på hva som ligger i det nye operativsystemet.

1. Spareblussmodus

Med den nye spareblussmodusen reduseres strømforbruket midlertidig til du kan lade iPhone-enheten igjen. Skrur du på denne innstillingen reduseres enkelte visuelle effekter, automatisk henting av e-post, bakgrunnsoppdatering av apper og automatiske nedlastinger blir slått av.

2. Notater blir rikere på informasjon 

Den innebygde appen Notater har i den siste oppdateringen fått en skikkelig overhaling. Nederst på skjermen får du nå opp en rekke nye ikoner med ulike funksjoner. Du kan blant annet laste opp bilder og video ved å trykke på kamera-ikonet. I tillegg kan du nå skrive og tegne på frihånd, samt flytte notater til egne mapper.

3. Ny layout når du skifter apper

Dobbeltrykker du på hjemknappen vil du få opp den nye app-skifteren. Tidligere lå de side om side, men i den siste oppdateringen ligger de ovenfor hverandre som en kortstokk. Du kan fortsatt avslutte de nylig brukte appene ved å helt enkelt dra de oppover.

4. Flere innebygde apper

I tillegg til de velkjente innebygde appene man ikke kan fjerne som blant annet Kart, Været, Notater og Kompass introduserer Apple nå Finn venner og Finn iPhone.

5. Siri blir smartere

En av de mest iøynefallende forbedringene ved den nye oppdateringene iOS 9, er nok den smartere utgaven av din digitale assistent Siri. I tillegg til å bli smartere vil funksjonen også kunne snakke norsk.

6. Nytt tastatur

På det gamle tastaturet til Apple ville alle bokstavtastene bli vist ved store bokstaver selv om du skrev med små bokstaver. Nå vil bokstavene være små med mindre du trykker på skift-knappen eller dobbelttrykker for caps lock. Dette innebærer at du nå vil kunne enkelt se om du skriver med store eller små bokstaver.

7. Et eget album for selfies og skjermbilder

iOS 9 gir deg også flere nye album for dine bilder i Bilder-appen. Blant de mest iøynefallende er albumet for bildene tatt med selfie-kameraet og skjermbilder.

8. iOS 9 for iPad

De fleste iPad-brukere kan glede seg til å bruke de nye funksjonene «Slide Over», «Split View» og «Bilde-i-bilde».

«Slide Over» gjør det mulig å trekke frem en ekstra app på siden av skjermbildet. Dette gir deg muligheten til å svare på meldinger uten å avslutte appen du bruker. funksjonene fungerer på iPad Air og nyere.

Funksjonen «Split View» kan minne om «Slide Over», men her vil du kunne benytte deg av begge appene samtidig.

«Bilde i bilde» er en funksjon man kan benytte seg av dersom man bruker FaceTime eller spiller av en video. Videoen du ser på vil i begge tilfeller kunne plasseres over de appene du benytter deg av.

Du har nok en veldig stram bukse om…

… du klarer å bøye telefonen i buksa. Det må faktisk over 40kg kraft til for å bøye iPhone 6 plus, viser en test Consumer Reports har utført. Og overraskende for mange krever det mindre kraft for å bøye iPhone 6. Og dette er testet ved å påføre kraften på en forholdsvis liten del av telefonens flate. Så vi tror ikke det er noen stor fare for at iPhone 6 blir bøyd i bukselommen. Kanskje den blir bøyd om du har den i baklommen, og dermed setter deg ned på et forholdsvis hardt underlag. Men for guds skyld folkens, telefonen i baklommen er bare dumt.

Skjermbilde 2014-09-30 kl. 22.04.04

iPhone 6 og iPhone 6 plus tåler faktisk mer enn konkurrenten HTC One M8. Ja, Samsung Galaxy Note 3 tåler mer. Men om man skal sammenlikne bananer med bananer så burde man teste iPhone 6/6 plus mot den nye Galaxy Alpha. For at en plastikk telefon, som er vesentlig tykkere, tåler mer er ingen overraskelse. Men Galaxy Alpha er det nærmeste Samsung har kommet Apple i bruk av aluminium, hittil.

iPhone 6 og Apple Watch

I går, 9. september 2014, holdt Apple sin ventede lansering av iPhone 6 og Apple Watch. Og vi våre øyne skuffet de ikke, selv om enkelte professorer mener Apple har mistet sin WOW-faktor. Apple har nok en gang tenkt, ikke bare litt men, veldig mye lenger enn sine konkurrenter. Med iPhone 6 og Apple Watch kommer de enda nærmere brukeren, og kan levere tjenester mer personlig tilpasset enn de har kunne tidligere. Vi kan rett og slett ikke vente på å få iPhone 6 og Apple Watch i og på våre hender. Men det skal sies at Apple ikke lenger står for den største hardware utviklingen lenger, og de nye iPhone har spesifikasjoner som lett blir forbigått av konkurrentene. Men for oss handler det ikke bare om spesifikasjoner. Det handler om blant annet brukervennlighet og hvilken følelsene produktene gir oss.

Her er det vi mener er høydepunktene fra gårsdagens lansering.

iPhone 6 – i Norge før jul

Kommer i to størrelser

iPhone 6 kommer i to størrelser. 4,7″ og 5,5″ skjermstørrelse, med et nytt design. De ulike størrelsene har fått navnene iPhone 6 og iPhone 6 Plus. De nye telefonene har blitt rundere og tynnere, og kan nå minne om de første iPhone modellene med de avrundede kantene. Som iPhone 5S kommer iPhone 6 og 6+ i tre farger; hvit, gull og stellargrå.

NFC og Apple Pay

Den får NFC og Apple lanserte en tilknyttet betalingstjeneste kalt Apple Pay. Når Apple Pay kommer til Norge er ikke sikkert, men norske banker må implementere støtte for Apple Pay før vi kan benytte det.

Nytt iSight kamera

Det nye iSight kameraet har fått ny og forbedret linse, bedre fokus og støtter nå 240fps slo-mo filming. iPhone 6 Plus har fått optisk bildestabilisering, mens iPhone 6 har fått digital bildestabilisering.

Ny prosessor

Nye iPhone 6 har fått den nye A8 prosessoren. Ytelsen på denne er hittil uvisst, men det er ingen tvil om at den vil yte bedre enn A7 som man finner i iPhone 5S.

iphone6

Les mer om den nye iPhone 6

Apple Payapplepay

Apple sin betalingsløsning kommer som forventet. iPhone 6 og iPhone 6 Plus får en ny kryptert enhet som Apple kaller “Secure Element”. Secure Element skal bidra til å opprettholde personvernet. Brikken vil lage, og lagre et enhets spesifikt kortnummer og lage en dynamisk sikkerhetskode for hver transaksjon. Den faktiske kredittkort informasjonen ligger på Apple sine servere, slik som den gjør i dag om du har Apple ID/iTunes konto. På den måten får aldri noen tak i kredittkort informasjonen din, verken når et salg gjennomføres eller om telefonen blir stjålet eller mistet.

Betalingen gjennomfører du ved å scanne telefonen inntil NFC betalingsterminalen på brukerstedet, og transaksjonen kan sikres med Touch-ID. Du kan også bruke Apple Watch til å scanne på brukerstedet.

Les mer om  Pay

 Watch – i salg tidlig 2015

http://vimeo.com/105696907

Som forventet kom også Apple sin smartklokke. Denne fikk navnet Apple Watch, og kommer i tre versjoner, og to størrelser. Vi kan faktisk ikke si så mye om Apple Watch. Og i hvert fall ikke bedre enn Ive kan.

Vi tror den billigste Apple Watch vil koste ca 3000,- i Norge, når den kommer i 2015. Dette er basert på den amerikanske prisen på $349.

Hvorfor reparere?

Det er mange som velger å kjøpe ny telefon når telefonen blir ødelagt, og eventuell reparasjon ikke dekkes av garanti. Men faktum er at det er et enormt antall av de telefonene som ligger i skuffer, skap, og eventuelt havnet i søppelen, som kunne vært reparert. Og hvis de ikke kan repareres kan de gjenvinnes.  Continue reading “Hvorfor reparere?”