facebook_pixel

Treg iPhone etter oppgradering av iOS?

iPhones med eldre batterier kan gi deg 57% tregere telefon

Flere brukere har lagt merke til at Apple ser ut til å begrense ytelsen ned på gamle iPhones som har batterier med lav kapasitet. Selv om mange iPhone-brukere har opplevd tregheter pga iOS-oppdateringer gjennom årene, ser det ut til at det er nå bevises at Apple har justert ned prosessorhastigheten når batterikapasiteten blir dårligere over tid.

Mange tenker fort at det frister å bytte ut iPhonen med en ny istedenfor å kun bytte ut batteriet. Det rapporteres at å bytte batteriet setter  ytelsen og CPU klokkehastigheten tilbake til normal hastighet.

 

Senker ytelsen for å øke levetiden

Apple sier faktisk at de ikke senker ytelsen på eldre iPhones bare for å oppfordre folk til å oppgradere til nyere enheter. Snarere sier de at det er et problem med enheter som inneholder eldre litiumionbatterier hvor det resulterer i uventede restarter. Fordi de eldre batteriene ikke er i stand til å håndtere strøm toppene med samme effektivitet av iPhone med nyere batterier og mer effektive prosessorer, man risikerer da at enheten slår av for å forhindre skade på interne komponenter. Det samme gjelder for enheter som kjører i ekstremt kaldt eller varmt vær, som det fremgår av den nye iPhone X, hvor den slår seg tilfeldig av i kalde temperaturer.

Alt er logisk. Etter hvert som batterilevetiden forringes, reduseres en smarttelefons evne til å oppnå samme ytelse med mindre effektiv batteriforbruk, og Apple har gitt ut oppdateringer for å løse dette problemet så godt de kan, og unngår pinlig enhetsfeil eller til og med potensielt farlige komponentfeil.

Sitter du nå og lurer på hvorvidt batteriet på din iPhone er dårlig eller ei, finnes det en enkel løsning. Via App Store kan du laste ned appen Battery Life som hjelper deg å sjekke statusen på ditt batteri.

Ønsker du at vi bytter for deg?

Bytt batteri på iPhone 6
Bytt batteri på iPhone 6 Plus
Bytt batteri på iPhone 6s
Bytt batteri på iPhone 6s Plus
Bytt batteri på iPhone 7
Bytt batteri på iPhone 7 Plus

Ønsker du å bytte selv?

Batteri for iPhone 5S
Batteri for iPhone 6
Batteri for iPhone 6 Plus
Batteri for iPhone 6s
Batteri for iPhone 6s Plus
Batteri for iPhone 7
Batteri for iPhone 7 Plus
Batteri for iPhone 8
Batteri for iPhone 8 Plus

-Les også Slik bytter du batteri på iPhone 6

Kilde: The Verge / Tek.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *