“Mamma, pappa? Alle vennene mine har fått telefon, jeg burde også få en!” Dette sitatet/spørsmålet kommer stadig oftere og barna som spør blir stadig yngre. Man skal ikke lengre tilbake enn 10 år før det ikke var normalt å få sin første mobiltelefon, før du begynte på ungdomsskolen. I disse dager har gjerne barnet hatt både 2 og 3 telefoner før ungdomstiden virkelig begynner. Nå er ikke dette så merkelig i seg selv, all den tid digital tilstedeværelse har blitt viktigere og viktigere. Vi skjønner at det kan være tungt for lommeboken å svi av titusenvis av kroner på ny telefon. Her forklarer vi hvordan du kan kjøpe telefon – uten å måtte rynke på nesen.
Hva innebærer det å kjøpe brukt?
I Mobilverkstedet fører vi ulike grader av brukte telefoner, slik at du kan velge telefon etter hvilket behov du har.
Refurbished/A-grad: Dette er iPhones/telefoner i svært god stand. Kort og pent brukt, minimal slitasje, overhalt og testet av teknikere og selges med 1 års teknisk garanti.
B-grad: Dette er telefoner i god stand, her har vi iPhone, Samsung og Huawei. De har noe lengre brukstid, det kan forekomme slitasje eller mindre riper, men telefonen er overhalt og testet av teknikere og selges med 3 måneders teknisk garanti.
Ikke bare en miljøfordel – også vesentlig billigere
Det er altså både fornuftig, miljøvennlig og økonomisk å kjøpe brukt – vi kan tilby mange ulike modeller, slik at akkurat ditt behov kan dekkes! Bruker du telefonen din kun til å ringe med, klarer du deg helt fint med en av de eldre modellene i sortimentet. Bruker du telefonen din til «alt» må du se på behovet ditt og kanskje gå for en av de nyere modellene. Uansett, det skader ikke å spare miljøet og spare penger samtidig.
Jeg valgte å kjøpe en refurbished telefon fra mobilverkstedet.no til mine barn, både for å skåne miljøet, men også fordi jeg vet at telefoner for barn er en bruksvare. Jeg har kjøpt 2 til hvert barn på 11 & 13 allerede. Jeg er strålende fornøyd (Anders 30 ´, Tønsberg)
Barn forblir barn – sånn vil det alltid være
Det å skulle eie sin første telefon er både stas og morsomt. Men som overskriften sier så vil barn alltid være barn og de kan til tider både være uforsiktige, glemske og litt naive. Det kan bety at “Mobil i barnehånd” ofte kan være risikosport. Da smaker det bedre at telefonen var en brukt modell og ikke en splitter ny.