facebook_pixel
Velg avdeling
Artikkel

iPhone X vs iPhone 8 Plus

Har du lurt på om du skal kjøpe iPhone 8 plus eller om du skal vente på den nye iPhone X? Vi var veldig spente på størrelsen spesielt siden den var hele 5,8″, mot 5,5″ på iPhone 8 plus og tidligere plus modeller. Vi har tatt noen bilder her som illustrerer størrelses forskjellen. Og den […]

Har du lurt på om du skal kjøpe iPhone 8 plus eller om du skal vente på den nye iPhone X?

Vi var veldig spente på størrelsen spesielt siden den var hele 5,8″, mot 5,5″ på iPhone 8 plus og tidligere plus modeller. Vi har tatt noen bilder her som illustrerer størrelses forskjellen. Og den ligger utrolig godt i hånda.

    

 

Apple lanserte også en ny gull farge på sine nye 8 serie modeller, dette var også en farge vi likte godt.

        

 

 

Her har vi også sammenlignet iPhone 8 (hvit/sølv), iPhone X og iPhone 8 plus

   

 

Noen sammenlingner:

Fysisk størrelse

  • iPhone X – 143.6 x 70.9 x 7.7 mm (5.65 x 2.79 x 0.30 in), 174g (6.14 oz)
  • iPhone 8 Plus – 158.4 x 78.1 x 7.5 mm (6.28 x 3.07 x 0.32 in), 202g (7.13 oz)

Faktisk er den eneste åpenbare design likheten mellom iPhone X og iPhone 8 Plus deres bakside som er begge av glass. Dette er pga at Apple kan legge til trådløs lading i sine spesifikasjoner (mer i batterilevetid), dette gir begge telefonene litt mer håndtak i forhold til aluminiumssidene som Apple har brukt siden iPhone 5 (2012). Men det betyr også at det er mer utsatt for å ødelegges og koster mer å reparere dersom de faller.

Hodetelefon kontakten
Verken iPhone X eller iPhone 8 Plus har hodetelefonkontakten, de beholder Lightning som sin eneste port, har to stereo eksterne høyttalere (25% høyere enn iPhone 7 Plus), et stivt Serie 7000 Aluminium-chassis og har IP67 støv- og vannmotstand (de overlever 30 minutter nedsenket i opp til en meter vann).

Det er der likhetene stopper.

Det som virkelig fanger oppmerksomheten, er «skjermbildet» på iPhone X med sin særegne / polariserende trekk, og det faktum at knappene er i skjermen, betyr at iPhone X passer til en 5,8-tommers skjerm, bare litt høyere og 17% tyngre enn 4,7-tommers iPhone 8.

  

Vi skal snakke litt mer om skjermen i neste avsnitt, men fra et designperspektiv er den største konsekvensen av iPhone Xs endringer, full skjerm betyr at det nå ikke er noe mer hjem-knapp. Dette betyr at iPhone X også mangler Touch ID (som iPhone 8 Plus fortsatt vil ha) og legger all tillit i Apples sin nye Face ID ansiktsgjenkjenningssystem (mer om dette i Performance-delen).

iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus er alle IP67 vann og støvbestandige

 

Tiden vil vise om Apple har tatt unødvendig risiko ved ikke å ta med Touch-ID på baksiden eller i strømknappen til iPhone X. Men hvor avhengig du er av Touch-ID, vil være en stor faktor i valget mellom iPhone X eller iPhone 8 Plus.

Når det gjelder fargevalg, merk at iPhone X bare kommer i Silver og Space Grey, mens iPhone 8 Plus legger til gull. Vi forventer at Apple også vil tilby en (Limited Edition) Red Limited-versjon av begge modellene på et eller annet tidspunkt.

Displays – Move Over LCD, Hello OLED

Selvfølgelig vil iPhone X-designet ta tak i ditt førsteinntrykk, men OLED-skjermen er hva som vil holde på oppmerksomheten videre:

  • iPhone X – 5,8 tommers True Tone OLED, 2436 x 1125 piksler (458 ppi), 82,9% forhold mellom skjerm og kropp
  • iPhone 8 Plus – 5,5 tommers True Tone LCD, 1920 x 1080 piksler (401 ppi), 67,7% forhold mellom skjerm og kropp

Ja, iPhone X ser ut til å vinne alle store kampene mot iPhone 8 Plus i denne sammenligningen, men det er viktig å legge merke til noen viktige punkter.

For det første har iPhone X faktisk ikke en større skjerm enn iPhone 8 Plus fordi den har et langstrakt 18,5: 9-forhold i forhold til 16: 9-forholdet Apple har brukt frem til nå. Faktor i piksler tapt til hakk og iPhone X har faktisk en brøkdel lavere pixel telling (ikke forveklse dette med tetthet) enn iPhone 8 Plus – men åpenbart dette kommer i en mye mer kompakt formfaktor.

For det andre er OLED-panelet i iPhone X ikke noe lysere enn iPhone 8 Plus hvor begge måler 625 nits. Dette er noe overraskende siden Samsungs nylig lanserte Galaxy Note 8 har en 1200 nits OLED panel og sin seks måneder gamle Galaxy S8 har 1000 nits, samtidig som faktisk det er Samsung som  produserer Apples iPhone X sine OLEDs.

Til tross for dette, hvor iPhone X (og OLED generelt) skiller seg ut, er det utrolige kontrastforholdet (1.000.000: 1 vs 1.400: 1) og strømbesparelser, mens det samsvarer med True Tone-teknologien som er lagt til iPhone 8 og iPhone 8 Plus hvilken farge balanserer skjermen mot miljølys. Begge skjermer er HDR-kompatible, og iTunes, Netflix og Amazon legger til HDR i sitt innholde også nå fremover med økende hastighet.

Ytelse – klasse ledere

IPhone X kan vinne eksterne tester, men se internt, og begge telefonene har samme klasse mtp ytelse:

  • iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus – Apple A11 ‘Bionic’ chipset: Six Core CPU, Six Core GPU, M11 bevegelseskoprosessor, 3 GB RAM (iPhone X, iPhone 8 Plus), 2 GB RAM (iPhone 8)

Benchmarks viser A11-brikkesettet som bokstavelig talt dobler Qualcomms 835 Snapdragon, som er flaggskipet i alle Android-rivaler. Ikke all denne hestekraften er nødvendig akkurat nå, men med dette gjør Apple et stort steg inn i forsterket virkelighet (AR) de neste årene, vil dette  fremtidssikre dem.


Apples A11 Bionic er den mest kraftige smarttelefonchipsettet som di selv har laget og brukes til iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus

Når det gjelder rå spesifikasjoner, sier Apple at A11 leverer 25% raskere CPU og 30% raskere GPU (grafikk) ytelse enn A10-brikkesettet i iPhone 7 og iPhone 7 Plus. A11 er også 70% raskere når multitasking, en stor fordel gitt brukere bruker primært sin tid å hoppe mellom apps.

I praksis betyr dette at du kan fortelle om du har solbriller, en lue, selv om du har vokst et skjegg, og Apple hevder at det ikke kan lures av et fotografi eller til og med masker. Obs! Apple advarer brukere. Ansikts ID kan bli lurt hvis du har en ujevn identisk tvilling – noe som ikke kommer til å berøre Touch ID (fingeravtrykk er unike).

Kameraer – The Duel Dual

Apple valgte ikke å markere noen forskjeller mellom de to kameraene i iPhone X og iPhone 8 Plus, men det er faktisk en stor en.

Mens begge deler en primær 12 megapikslers vidvinkelobjektiv med f / 1.8 blender på baksiden, er det andre 12MP-tele kameraet (brukt til 2x optisk zoom) på iPhone X raskere enn telefotoet på iPhone 8 Plus (f / 2.4 vs f / 2.8), og det inkluderer optisk bildestabilisering mens iPhone 8 Plus ‘telefoto ikke gjør det.

Den viktigste fordelen dette skulle gi iPhone X er bedre zoom. Mangelen på OIS og langsom blenderåpning i iPhone 7 Plus betydde at det ofte ble standardisert å bare beskjære i bilder fra det vidvinklete kameraet på mindre enn ideelle skytforhold som her kalt telefotoet. IPhone Xs forbedringer bør redusere dette.

Videre har iPhone X, samtidig som den har den samme 7MP, f / 2,2 blenderåpningen på fronkameraet, fordeler i selvbetjeningsavdelingen, siden Face IDs ansikts kartleggingsteknologi brukes, slik at den kan tilby den populære Portrait Mode som iPhone 8 Plus bare leverer med sin bakkameraer.

iPhone X bruker også Face ID for ‘animojis’ – emojis som etterligner uttrykkene dine før du sender dem til venner. Mer seriøst Face ID skal ha en stor rolle å spille i nøyaktigheten av AR som de også utvikler.

Augmented Reality (AR) er et stort fokus for Apple fremover

Men ikke hopp rett på iPhone X etter at du har lest dette, da både den og iPhone 8 Plus vil ha samme fordel fra Apples første selvutviklede ISP (bildesignalprosessor) som forbedrer pixelbehandling, lavt lys autofokus og støyreduksjon.

Kort sagt: både iPhone X og iPhone 8 Plus vil ligge der oppe med de beste smarttelefonkameraene på markedet.

Batterilevetid og lading – større er bedre

Mens iPhone 8 Plus har slitt for å vinne mot iPhone X, tar den en ubestridet seier når det gjelder batterilevetid.

Her kan iPhone X matche taletiden og lydavspillingen til iPhone 8 Plus, men sistnevnte gir en time med ekstra nettlesing og videoavspilling (der iPhone X bare samsvarer med iPhone 8). Vi forventer også lengre ventetider, selv om Apple avviser dette.

iPhone X Vs iPhone 8 Plus batterilevetid viser større er bedre

Likevel er de virkelige overskriftene ikke hvor lenge iPhone X eller iPhone 8 Plus varer, men hvordan de tar betalt. Som tidligere nevnt, bringer glassbakdelen til seg trådløs ladning, og det er også rask kablet lading (50% ladning på bare 30 minutter), men det er viktig å merke seg at begge funksjonene kommer med haker.

For det første er Apples trådløse lading Qi-kompatibel (den mest populære trådløse ladestandarden), men den fungerer bare ved 5W når Qi har 7,5 W og 15 W rask trådløs lading som støttes av LG og Samsung. Apples egen AirPower-trådløse standard kommer ut i 2018 (antagelig å legge til raskere lading), men vi tviler på at det vil være 15W Qi-kompatibelt.

I mellomtiden er hurtig kablet lading ikke tilgjengelig ut av salgsesken, og både Apples valgfrie hurtiglader og hurtigladingskabel er dyre. Dette betyr at Apple er det eneste smarttelefonselskapet på markedet som ikke legger ved raskt kablede ladere og kabler med sine enheter, noe som er gjort enda mer utrolig når du ser de nye iPhones-prisene…

Lagring

Først de gode nyhetene: Apple har doblet inngangsnivået på både iPhone X og iPhone 8 Plus fra 2016s 32GB til 64GB. De dårlige nyhetene: det er ingen mellomrom 128GB og begge modellene er dyrere enn noen tidligere iPhone.

  • iPhone X – 64GB, 256GB
  • iPhone 8 Plus – 64GB, 256GB

 

I mellomtiden tar iPhone X Apples iPhone-prising på et helt nytt nivå, selv om inngangsnivåmodellen bryter gjennom. I mellomtiden, hvis du kjøper en 256 GB iPhone X, to raske ladere (hjemme og kontor), noen Apple-forsikring (fordi duh!), En trådløs lader og deretter slippe telefonen når du knuser glasset bak, ser du på en total eierkostnad i det første året som er ganske vilt.

Merk: Hvis du går for iPhone X, vil tilgangen være ekstremt begrenset gjennom 2017, og backlogen vil strekke seg godt inn i 2018 mest sannsynlig.