facebook_pixel

Vi har samlet ryktene om iPhone 9

Det er bare noen få uker igjen til lanseringen av iPhone 2018 (som i denne artikkelen vil bli kalt iPhone 9, for enkelhetens skyld) forventes å skje. Lurer du på hva Apple har til oss denne gangen? Her presenterer vi noen av iPhone 9-ryktene som verserer i bransjen.

Apple er berømt for sin evne til å hemmeligholde sine fremtidige produkter, men med den interessen som hvert år er rundt lanseringen av ny iPhone-modell, er det nærmest umulig at ikke noen lar seg friste til å lekke litt informasjon. Når det er sagt, ingenting av dette er bekreftet og for alt vi vet, kan det hende Apple overrasker fullstendig – her må vi bare vente for å finne ut hva som er fakta – i mellomtiden kan vi jo kose oss med noen rykter.

Når

Apple har lang og konsekvent historie med å lansere årets nye iPhone på samme tid, så her regner vi med at det skjer etter mønsteret – altså at den blir lansert og presentert på en tirsdag eller onsdag i begynnelsen av september og blir tilgjengelig for salg fredag i påfølgende uke. Våre gjetninger for denne runden er:

Lansering: Tirsdag 11. september eller onsdag 12. september
Tilgjengelig i butikk: fredag 21. september

Spesifikasjoner og utseende

Dette er jo bare rykter, så man skal vel ta det med den berømte klypen med valgfritt krydder – men litt moro er det jo uansett å spekulere! Det mest standhaftige ryktet vi hører om Apples iPhone anno 2018, er at den vil komme i 3 versjoner. To av dem med OLED-skjerm (5,8” og 6,5”), mens en billigere versjon (6,1”) vil komme med LCD-skjerm. Det blir også sagt at alle tre vil ha iPhone X-designet, altså kant-til-kant skjerm og uten hjemknapp.

Det finnes også noen påstander om at Apple jobber hardt for å bake inn den 3D-sensitive teknologien som kreves for Face ID, inn i frontkameraet på neste generasjons iPhone – for å eliminere utsnittet øverst på skjermen, men de siste ryktene peker mot at utsnittet fortsatt er tilstede. Time will show! Uansett – hvis Apple bestemmer seg for å kjøre kant-til-kant med OLED-skjerm på iPhone 9, er nok sjansen stor for at Touch ID med fingeravtrykksensor må vike, til fordel for Face ID – som det hittil er kun iPhone X som har.

Det kan virke som at det kommer en splitter ny, spesialdesignet chip på den nye iPhone 9. Basert på navngivingen hittil, vil vi tippe på “Apple A12” (den siste het Apple A11 Bionic) og denne vil antagelig by på en rekke batteri- og ytelsesforbedringer. Som referanse har Apple A11 Bionic to høyeffektive kjernekomponenter som gir 25% økning i ytelse, kontra den 2 år eldre Apple A10 Fusion – og fire høyeffektive kjernekomponenter som gir cirka 70% økning i ytelse, enn det Apple A10 Fusion kan by på.

Når det gjelder lading, må vi vel bare anta at Apple fortsetter den fine trenden med trådløs lading på alle sine nye modeller, uansett om det blir 1, 2 eller 3 modeller som lanseres i september. Noe annet ville faktisk være å ta et skritt tilbake, nå som markedet fylles av telefoner med Qi-teknologi og trådløse ladebanker i alle slags størrelser, styrker og design.

Kamera

Det blir sagt at linsen på kameraet ser vesentlig større ut enn før, noe som kan bety større blenderåpning. Så gjenstår det å se om den kommer med en singel linse eller med to – eller om det kommer tre modeller og kun toppmodellen har to, hvem vet?

AirPods

Videre i rykteflommen vil noen ha det til at det skal følge med et sett med Apples trådløse Airpods i iPhone-boksen, i stedet for et standardsett med Earpods som har fulgt med i alle år. Dette ser vi nok som ganske usannsynlig – og dersom det er tilfelle, så vil nok også prisen øke proporsjonalt med dette.

Dual SIM

Det kan se ut som at dette årets iPhone vil bli den første som vil la deg installere to SIM-kort samtidig, men da kun i modellene som selges i Kina. Ryktet kommer av koder oppdaget i den nylige betaversjonen av iOS 12, som har referanser kalt “SecondSIM”. Denne muligheten er da absolutt flere land enn Kina som gjerne ville hatt nytte av, så vi får krysse fingrene for at dette er noe som også vil gjelde flere land.

Hva skal den hete

I denne artikkelen har vi for enkelhetens skyld kalt den iPhone 9. Det er imidlertid ikke sikkert at den vil hete det, i det hele tatt. Det er jo en viss sjanse for at med iPhone X (10) allerede på markedet, så vil forbrukerne oppfatte iPhone 9 som et skritt tilbake, noe som kan være greit å unngå. Noen vil ha det til at den skal hete iPhone 8S – det er ikke helt umulig at det skjer, da Apple har fulgt opp noen modeller med en S-modell. Det finnes også en sjanse for at de dumper nummer-modellene en gang for alle, men… Tror vi egentlig det?

Dette er mulige navn for neste generasjons iPhone:

-iPhone 9
-iPhone 8S
-iPhone XS
-iPhone XPlus
-iPhone 2018
Så er det prisen, da. Det er ikke godt å si, men det vi kan være ganske så sikre på er at den, også denne gangen, vil sette deg tilbake en del tusenlapper.

Uansett, vi gleder oss stort!