facebook_pixel

#1 – iPhones morsomme og enkle triks – kan du disse?

 

iPhone har, som de fleste vet, utrolig mange lure måter å gjøre ting enklere på – så vi tenkte vi skulle minne om noen av de. Siden vi nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder antall iPhones per innbygger, så er de jo i hyppig bruk, så forhåpentligvis gjør disse artiklene (den andre artikkelen finner du her) bruken av din iPhone litt enklere. Eller morsommere. Kanskje begge deler!

Tips #1

De fleste av oss vet viktigheten av en oppladet telefon og om du ikke allerede benytter deg av dette trikset, så husk det neste gang du trenger batteri kjapt! Sett telefonen i flymodus, plugg i laderen og ta en liten pause, mens telefonen din ekspresslader. I flymodus skrur telefonen av mange funksjoner som trekker batteri og dermed går ladeprosessen raskere. Det samme gjelder selvsagt andre veien, hvis du vil spare batteri. Funksjonen flymodus finner du helt øverst i Innstillinger, eller øverst til venstre når du swiper opp fra bunnen. (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre venstre hjørne.)

Tips #2

Lei av at iPhonen fort går tom for strøm? Sjekk batterifunksjonen og finn ut hvem synderen er! Gå inn på: Innstillinger > Batteri og scroll ned. Her ser du hvilke apps som trekker hvor mye strøm, angitt i prosent. Trykker du på Vis aktivitet så ser du angitt i timer/minutter hvor mye tid du bruker per app – ut i fra dette kan du justere bruken din bedre. Se også vår artikkel om batterilading her!

Tips #3

Har du irriterende nok gått glipp av et blinkskudd, fordi du ikke fikk opp kameraet fort nok? Den tiden er forbi. Du kan nemlig omgå kodelåsen og hoppe rett til kameraet ved å venstreswipe på låst skjerm – og klikk, der er blinkskuddet i havn!

Tips #4

Vi fortsetter litt med kamerafunksjoner, for selv om iPhonekameraets hovedknapp er på skjermen, kan du også ta bilder ved å trykke på en av volumknappene. Det vil si at når telefonen er koblet til EarPods, vil volumknappene der også fungere som utløsere på kameraet. Det er et veldig praktisk triks dersom du har behov for at telefonkameraet skal være 100% i ro når du tar bildet. Hvis du ønsker flere tips på fotofronten, så kan du lese vår artikkel: 5 triks som gjør deg til en proff iPhone-fotograf

Tips #5

Når vi er inne på hurtigfunksjoner – dette bruker sikkert de fleste, men for de som ikke ennå har oppdaget hurtigmenyen – swipe opp fra bunnen og få hurtigtilgang på lommelykt, kalkulator, skjermbelysning, ringelyd, musikk, flymodus etc. Kjekt og tidsbesparende! (For å komme til denne menyen på iPhone X, XR og XS Max som ikke har hjemknapp, så sveiper man ned fra øvre venstre hjørne.)

Tips #6

Synes du det er vanskelig å forklare nøyaktig hvor du er noen ganger? Da kan du bare sende lokasjonen din via en tekstmelding. Trykk på “!” øverst til høyre i en melding til vedkommende og klikk på Del posisjonen min, eller Send min nåværende posisjon. Det sendes da en nøyaktig beskrivelse av hvor du er til mottakeren.

Tips #7

Når dere først har funnet hverandre etter tipset over, så kanskje dere tar bilder og ønsker å dele med hverandre – i stedet for å sende bildene til hverandre, så kan dere dele via AirDrop. Marker bildet i kamerarullen, trykk på pilen nederst i venstre hjørne og velg AirDrop (midt på bildet) for å velge andre rundt deg du vil dele bildene med. Vips, så er du et publiseringsmedium!

Lærte du noe nytt eller likte du et eller flere tips? Spre gjerne ordet!