facebook_pixel
Velg avdeling
Artikkel

Kalibrerer du batteriet på din iPhone?

Det høres kanskje dumt ut å kalibrere et batteri, men det er absolutt noe du burde gjøre fra tid til annen. Om du opplever dårlig batteri på din iPhone eller iPad kan det være en dårlig kalibrering som er årsaken, og ikke nødvendigvis batteriet i seg selv. Hva gjør kalibrering av batteriet? Det er egentlig […]

Det høres kanskje dumt ut å kalibrere et batteri, men det er absolutt noe du burde gjøre fra tid til annen. Om du opplever dårlig batteri på din iPhone eller iPad kan det være en dårlig kalibrering som er årsaken, og ikke nødvendigvis batteriet i seg selv.

Hva gjør kalibrering av batteriet?

Det er egentlig feil å kalle det kalibrering av batteriet, for det er telefonen og sensorene som blir kalibrert. En kalibrering gjør at telefonen viser riktig batteristatus, og dermed gjør det enklere for deg å lade til riktig tid. Apple anbefaler at burde du gjøre en gang i måneden, og vi mener du også burde gjøre det etter hver store oppdatering av iOS. Spesielt om du merker en stor forskjell i batterikapasiteten på enheten etter oppdatering.

Slik gjør du det:

  1. Bruk opp batteriet helt. Dette kan oppnås med normal bruk, men noen ganger er dette ikke et alternativ. Ofte passer det dårlig å dra på jobb med 2% batteri på din iPhone. Det er best å tømme batteriet når du kan klare deg uten enheten i flere timer, kanskje før sengetid. For å påskynde batteri bruk, slå på lommelykten, skru opp lysstyrken, og spille av en video, helst streaming over Internett.
  2. Når enheten slås av på grunn av utilstrekkelig batteri, er det best å la den ligge en stund. Hvis mulig, la den ligge over natten og ikke lade den før neste morgen. Dette er ikke alltid et alternativ, og hvis det er for upraktisk, kan du hoppe over dette trinnet. Å tillate enheten å sitte over natten vil ytterligere tømme batteriet. Du kan legge merke til at selv når iPhone går tom for batteri og slås av kan du umiddelbart sette den i laderen, og du vil se 2-4% batterikapasitet med en gang. Dette er delvis på grunn av det faktum at noen batteri var igjen når den slås av. For å holde dine data trygt, slår iOS av telefonen før batteriet er helt tomt.
  3. Deretter kobler du din iPhone inn i laderen. La den lade til det er minst 100% batteri. Hvis mulig lar du den lade lenger. Ifølge Apple betyr 100% batteri at du vil få den batterilevetid som er forventet, men enheten kan lade utover dette. Vi anbefaler at du lader den i ca 2 timer ekstra, etter den har nådd 100%.
  4. Nå som iphonen er fulladet, bør du resette den den. Dette gjøres ved å holde nede Dvale / vekke-knappen (på toppen av enheten) og hjem-knappen til Apple-logoen vises. Dette vil utløse en soft-reset av telefonen. Du mister ikke lagrede data, som bilder og kontakter, av dette.

Om dette ikke hjelper anbefaler vi at du bytter batteri. Å bytte batteri er noe som må gjøres når enheten har blitt brukt mye, over tid. Apple har estimert at batteriet mister 20% av sin kapasitet etter 400 ladesykluser.

Gi oss gjerne din tilbakemelding på om dette fungerte for deg eller ikke i kommentarfeltet.

Bestill bytte av batteri

Bytt batteri på iPhone 4
Bytt batteri på iPhone 4S
Bytt batteri på iPhone 5
Bytt batteri på iPhone 5C
Bytt batteri på iPhone 5S
Bytt batteri på iPhone 6
Bytt batteri på iPhone 6 Plus
Bytt batteri på iPhone 6s
Bytt batteri på iPhone 6s Plus
Bytt batteri på iPhone 7
Bytt batteri på iPhone 7 Plus

Bytt batteri selv

Om du vil bytte batteri selv kan du bestille nytt batteri hos oss. Finn riktig batteri her.